20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Özürlüler de yasta

Özürlülerin sosyal, ekonomik ve eğitim alanlarındaki sorunlarına açtığı rehabilitasyon merkezleri ve okullarla çözüm üreten Sakıp Sabancı’nın vefatı özürlüler camiasında büyük üzüntüyle karşılandı.

Sabancı Ailesi’ne taziyede bulunan Beyazay Derneği Genel Başkanı Mustafa Bügelek, "Özürlülerin yanında Sakıp Sabancı gibi değerli bir şahsiyetin bulunması bize hem güven veriyordu hem de samimi olarak yapılan hizmetlerden dolayı daha bereketli sonuçlar alınıyordu" dedi. Özürlüler camiası olarak derin üzüntü içinde bulunduklarını belirten Bügelek, Sakıp Sabancının özürlülerle ilgili yeni ve pekiştirici projelere her zaman açık olduğunu, gösterdiği performansın diğer iş adamlarımıza ve sivil toplum örgütlerine de örnek olduğunun altını çizdi.

Herkes Sakıp Sabancı’yı farklı bir yönüyle tanıdığına işaret eden Bügelek, "Kimimiz açtığı iş alanlarıyla, kimimiz eğitim alanında verdiği hizmetlerle, kimimiz topluma özellikle de gençlere verdiği nasihatlarla tanır. Biz 8 milyon özürlü vatandaş ise Sabancı’nın kendileri için açtığı rehabilitasyon merkezleri, görme özürlüler için açılan okulları ve özürlülerin her zaman yanında olan tavırlarıyla tanırlar. Özürlüler için yapılan çalışmalara tüm ailesini seferber eden Sakıp Sabancı, özürlüler için açılan her merkeze aile çevresinden birinin ismini vererek bunu kalıcı hale de getirmiştir" diye konuştu.

Sabancı Ailesi’nin özürlüler için yaptırdığı tesisleri de sıralarken, "Metin Sabancı Spastik Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi, Dilek Sabancı Engelliler Parkı, Sevil Sabancı Altınokta Körler Eğitim ve Kültür Merkezi ve Türkan Sabancı Görme Engelliler ilk öğretim okulu onun sadece birkaç eserinden biridir. Özürlülerin de başı sağolsun" diye konuştu.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2004 Cumartesi 20:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serapyaldız IP: 81.215.238.xxx Tarih : 1.09.2005 14:40:28
öyle değerli bir insanı kaybetmemiz bir özürlü olarak çok üzdü