17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Pakistan, El Kaide'ye karşı operasyon başlattı!

Savaş helikopterleriyle destekli Pakistan askeri birlikleri, El-Kaide’ye karşı yeni bir operasyon başlattı. Birlikler, operasyon kapsamında Afgan sınırına yakın bir kabile bölgesine gitti. Askeriye sözcüsü Tümgeneral Shaukat Sultan, Güney Veziristan’ın kabile alanının batısında, Vana bölgesinde, "yabancı teröristlere" karşı sabah erken saatlerde bir operasyon başlattıklarını açıkladı.

Operasyona katılan birlik sayısı ve diğer detaylara ilişkin bilgi verilmedi.
Pakistan birlikleri, geçen sene Ekim ayında güney Veziristan bölgesine büyük bir operasyon gerçekleştirmişti. Operasyonda; El-Kaide’ye bağlı olmalarından şüphelenilen 2 kişi öldürülmüş, 18 kişi de tutuklanmıştı. Çıkan çatışmalarda 2 Pakistanlı asker hayatını kaybetmişti.
Güney Veziristan, Afganistan’ın doğusundaki Paktika ilinin tam karşısında bulunuyor. Paktika, ülkedeki Amerikan kuvvetlerinden kaçan Taliban ve El-Kaide militanlarının barınağı olarak biliniyor.
Vana, başkent İslamabad’ın 330 kilometre güney-batısında bulunuyor.
Amerikan birlikleri, Talibanlar’ı sınır bölgesinde sıkça kovaladı. ABD birliklerinden kaçan Taliban, Pakistan’ın yarı otonom bölgelerine mevzilenmek zorunda kaldı.

İSLAMABAD
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2004 Perşembe 12:22:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?