30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Pakistan'da hükümet dağıldı

Pakistan'da koalisyonun büyük ortağı, Pakistan Müslümanlar Birliği-N (PML-N) lideri Nevaz Şerif hükümetten ayrıldığını açıkladı.

Eski Başbakan Şerif, koalisyondan ayrılma nedeninin Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in geçen yıl görevden aldığı hakimlerin yeniden atanmamasını konusundaki görüş ayrılıkları olduğunu söyledi.

Şerif bugün yaptığı açıklamada, 5 aylık koalisyon hükümetinden büyük hayal kırıklığı ve üzüntü ile ayrıldığını belirtti.

Bu arada Müşerref'in istifasını açıklamasından sonra yeni devlet başkanının kim olacağı konusunda da koalisyon ortakları arasında bir uyuşmazlık yaşanıyordu. Şerif, koalisyonun büyük ortağı Pakistan Halk Partisi lideri Asıf Ali Zerdari'ye karşı devlet başkanlığı için eski Adalet Bakanı Saiduz Zaman Sıddıki'yi aday göstermişti.

Geçen yıl Aralık ayında suikast sonucu öldürülen eski Başbakan Benazir Butto'nun eşi olan Zerdari, Şubat ayındaki seçimlerden sonra eski Başbakan Şerif ile koalisyon hükümeti kurmuştu.

Müşerref'e karşı güç birliği yapan ve iki partiyi bir arada tutan devlet başkanının istifasını açıklamasından sonra da görüş ayrılıklarının daha sert bir şekilde ortaya çıktığı ifade ediliyor.

Şerif, Müşerref tarafından görevlerinden alınan hakimlerin derhal yeniden atanmalarını istiyor. Zerdari ise, Yargıtay Başkanı Iftikhar Chandhry'nin görevine atanmasında isteksiz davranıyor.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 18:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?