17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Pakistan'da Şii camiine bombalı saldırı: 29 ölü

Pakistan'ın Ketta kentinde, Aşure gününde Şiilere düzenlenen saldırıda ölü sayısı 37'ye yükseldi, yaralı sayısının 156 olduğu bildirildi.

Ketta'daki askeri hastanede görevli bir doktor, hastaneye saldırı nedeniyle 18 ölü ile 115 yaralı getirildiğini söyledi.

Bir devlet hastanesinin doktoru da kendi hastanelerine 2 saldırgan dahil 19 ölü ve 5'i ağır 41 yaralı getirildiğini açıkladı.
Ketta polis müfettişi yardımcısı Kamar Zaman da, saldırıda  150'den fazla kişinin yaralandığını söyledi.

Ketta'da saldırıdan sonra bir Sünni camisinin ateşe verilmesi ve Şiilerle kimliği belirsiz kişiler arasında çatışma çıkması üzerine sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Ketta Belediye Başkanı Abdürrahim Kakar, sokağa çıkma yasağı ilan edilen kentte güvenlik güçleriyle paramilis kuvvetlerin durumu kontrol altına aldığını bildirdi.

Polis şefi Riaz Han, saldırıdan sonra kentte bir Sünni camisinin ateşe verildiğini, Şiilerle kimliği belirsiz kişiler arasında çatışma çıktığını kaydetti.

Özel televizyon kanalı GEO'nun muhabiri İcaz Han da kimliği belirsiz 6 kişinin Ketta bürosunu ateşe verdiğini, olayda yaralanan olmadığını ifade etti. GEO kanalının, geçen hafta Şiilere yönelik saldırgan yorumların yapıldığı bir talk-show programı yayınladığı belirtiliyor.

Bu arada, Pencab eyaletine bağlı Falia kentinde de Sünnilerle Şiiler arasında çıkan çatışmada, biri Sünni diğeri Şii olmak üzere 2 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı bildirildi.

SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 2 Mart 2004 Salı 11:24:09
Güncelleme :2 Mart 2004 Salı 17:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?