19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Pamukova davasında makiniste tahliye

Sakarya’nın Pamukova İlçesi’nde meydana gelen ve 39 kişinin ölümü ile sonuçlanan hızlandırılmış tren kazasıyla ilgili davada, tek tutuklu sanık olan makinist Fikret Karabulut tahliye edildi.

Adapazarı 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmada, Karabulut’un, cezaevinde kaldığı süre ve kaçma olasılığı olmadığı göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi.

Dördüncü duruşmada tutuklu sanık makinist Fikret Karabulut ile tutuksuz yargılanan tren şefi Köksal Coşkun ve makinist Recep Sönmez hazır bulundu.

Makinistlerin avukatı Salih Ekizler, kazanın tren disklerinin kırılmasından kaynaklandığını, ancak buna ilişkin delillerin karartıldığını öne sürerek, yargılamanın sonlandırılmasını istedi.

Avukat İsmail Gürses de, tutuklu sanık Fikret Karabulut’un kazadaki kusurunun az olduğunu, ayrıca devlet memuru olduğu için kaçmaihtimalinin bulunmadığını belirterek, tahliyesini istedi.

TCDD avukatı, delillerin karartıldığı iddialarını reddetti

TCDD’nin avukatı Gökhan Türkyılmaz ise Pamukova Sulh Hukuk Mahkemesi’nin oluşturduğu bilirkişinin hazırladığı raporun, duruşmadan1 gün önce açıklanmasının kamuoyunu etkilemeye yönelik olduğunu önü sürdü. Türkyılmaz, delillerin karartıldığı yönündeki iddiaların da doğru olmadığını savundu.

Karabulut’un tutuksuz yargılanmasına karar verildi

Mahkeme heyeti, eylemin tüm kusurunun sanıkta kabul edilmesi halinde bile en fazla 5 yıl ağır hapis cezası alacağını, dava hazırlıkraporlarında başka kusurlu kişi ve kuruluşların olabileceğinin belirtilmesini, devlet memuru olduğu için kaçma olasılığının bulunmamasını, delillerin karartılmasının söz konusu olmadığını ve Tavşancıl’da meydana gelen tren kazasında tutuklu makinistin 1 ay sonra tahliye edilmesini göz önünde tutarak, Fikret Karabulut’un tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Duruşma 4 mart 2004 tarihine ertelendi.

8 aralıktaki duruşmada tahliye talebine ret

Sakarya 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8 aralık 2004’te görülen davanın üçüncü duruşmasında, tutuklu makinist Fikret Karabulut ile tutuksuz sanıklar tren şefi Köksal Coşkun ile diğer makinist Recep Sönmez hazır bulunmuştu.

Sanıkların avukatlarından İsmail Gürses, Pamukova Cumhuriyet Savcılığı ve Bağımsız Bilim Kurulu tarafından hazırlanan raporların sonuç kısmında, makinistlerin kusursuz olduğunun belirtildiğini savunmuştu.

Davada, mahkeme tutuklu sanık makinist Fikret Karabulut’un tahliye talebini reddetmişti. Pamukova’da 22 temmuz 2004’te meydana gelen hızlandırılmış tren kazasında 39 kişi hayatını kaybetmişti.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2005 Çarşamba 14:55:32
Güncelleme :6 Ocak 2005 Perşembe 12:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?