18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Pamukova'daki tren kazasında söz artık yargıda

Sakarya Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Özdemir’in hazırladığı iddianamede, bilirkişi raporlarında sekizde üç kusurlu bulunan birinci makinist Fikret Karabulut’un livrede yazılı hıza uymadığı belirtildi. Sekizde bir oranında kusurlu bulunan ikinci makinist Recep Sönmez’in ise Karabulut’u uyarmadığı kaydedildi.

Bilirkişi raporlarına göre kazada kusuru olmadığı gerekçesiyle tahliye edilen Tren şefi Köksal Çoşkun’unsa, trenden genel olarak sorumlu olduğu için kusurlu bulunduğu ifade edildi. Savcı Özdemir, her üç sanık için de beş yıla kadar ağır hapis cezası istedi.

Bakım ve onarım yetersizliğine vurgu

İddianamede, üst yapıdaki bakım ve onarım yetersizliğine de vurgu yapıldı, değişik virajlar nedeniyle, sık aralıklı hız değişimini güvenli bir seyir kontrolü ile gerçekleştirecek kontrol tedbirlerinin de alınmadığı belirtildi.

Dosya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi

Ancak savcılık bilirkişi raporlarına göre, kazada sekizde dört oranında kusurlu bulunan Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ilgilileri hakkında yetkisizlik kararı verdi. Dosyayı gereğinin yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.
kenthaber-istanbul
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2004 Perşembe 16:08:56
Güncelleme :10 Eylül 2004 Cuma 14:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?