18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Papadopulos, BM’ye öneri sunmadı

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos, Kıbrıs Rum tarafının müzakerelerin başlaması amacıyla zemin aramak için temaslarda bulunduğunu, ancak BM’ye bu konuda öneri sunmadığını söyledi.

Papadopulos, Birleşmiş Milletler’in, ‘Kıbrıs Rum tarafı müzakerelerin başlaması için öneri sunmadı’ yolundaki açıklamasını doğruladı. Rum lider Papadopulos, ’’BM haklı. Öneri yapılmadı, yalnız zemin aramak için temaslar yapıldı’’ dedi.

Tasos Papadopulos, 17 martta, Polonya Cumhurbaşkanı Aleksander Kwasniewski ile görüşmesinden sonra, ‘Kıbrıs Rum tarafının BM Genel Sekreteri Kofi Annan’a, Kıbrıs sorunu konusunda yeni bir girişim başlatmasını önerdiğini ve önerinin Annan’a, Rum Yönetimi’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi tarafından iletildiğini’ açıklamıştı.

Rum Yönetimi sözcüsü Kipros Hrisostomidis de, Kıbrıs Rum tarafının bir ay kadar önce, Annan’ın önerdiği çözüm planı esasları üzerinde yeni görüşmelere hazır olduğunu söylemişti.

Hristostomidis’in açıklamasından bir gün sonra Birleşmiş Milletler’den yapılan açıklamada, ‘Kıbrıs sorununda görüşmelerin yeniden başlaması için Kıbrıs Rum tarafından resmi bir önerinin sunulmadığı’ belirtilmişti.

AA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2005 Pazartesi 00:15:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?