23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Papadopulos, Erdoğan’ı yalanladı

 
Rum Yönetimi Lideri Tasos Papadopulos, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şahsen görüşme talebinde bulunduğunu belirterek, tam beş aydır birtakım girişimlerde bulunulduğunu söyledi.

Rum Simerini gazetesine demeç veren Papadopulos, ’BM’de konuşmamı yapmadan önce, iki dost ülke aracılığıyla Sayın Erdoğan ile resmen görüşme talebim iletildi ve bunu kendisini gördüğümde de şahsen ilettim. Bu, DİSİ’nin, diyalogun başlaması için girişimlerde bulunmadığımız yönündeki suçlamalarının olduğu dönemde oldu" dedi.

Erdoğan’la yapacağı görüşme için dost ülkelerin tam beş aydır girişimlerde bulunduklarını vurguladı.

Papadopulos, ’ne tür çabaların yapılmış olduğu’ sorusuna ise, ’’neler olduğunu söylersem, gerekli olan bu görüşmenin olması yönündeki çabaları büyük ihtimalle gömmüş olacağım’’ yanıtını verdi.

’Erdoğan, Papadopulos’u reddetti’ iddiası

Papadopulos’un sözcüsü Hristofyas, 17 şubatta yaptığı açıklamada, Rumların uzun bir süredir Başbakan Erdoğan’dan randevu talep ettiğini ancak talebin her defasında reddedildiğini iddia etmişti.

Hristofyas’tan Talat’a eleştiri

Güney Kıbrıs Meclis Başkanı ve komünist AKEL partisinin Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas, son günlerde Papadopulos’a sert eleştirilerde bulunan KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat’a tepki göstererek, ’’sayın Talat’ın talihsiz demeçleri birbirini takip ediyor. Talat, Papadopulos’un, Kıbrıs Rum halkının oyu ve AKEL’in destek ve dayanışmasıyla seçildiğini anlamalı’’ dedi.

"Papadopulos’un ayağını kaydırma girişimlerine son verilmeli"

Hristofyas, ’’şu anda gerekli olan, hem sayın Talat, hem de bizim içimizden, bu sürtüşmelere, özellikle de nereden gelirse gelsin Cumhurbaşkanı Papadopulos’un ayağını kaydırma çabalarına bir son verilmesidir. Ona karşı bu savaş bitmeli ve herhangi bir anda müzakerelerin başlaması için uygun şartlar oluşturulmalıdır.’’ diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 00:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?