24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Papadopulos: Annan Planı imzalanacak hale gelmedi

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos, Annan Planı’nın imzalanmak için hazır olmadığını söyledi.

Rum gazetesi Haravgi’ye verdiği demecinde Papadopulos, "Diğer boşluklarının da ötesinde, güvenlik ve Türk askerinin çekilmesi konusunu netleştirmediği için Annan Planı ne imzalanmak ne de referanduma sunulmak için hazır" dedi.

Papadopulos, "Olduğu şekliyle hazır değildir çünkü iki oluşturucu devletin anayasaları başta olmak üzere, çeşitli mevzuatlarla doldurulması gereken boşlukları var. Referandumlardan söz etmemize bir neden yoktur çünkü zaman geçirildi ve kimsenin, takvimlerin değiştiğini söylemesi gerekmez" dedi.

Esas meselenin, "bu plan tamamlanmadan nasıl halka gidip de planı oylamasının istenebileceği" olduğunu belirten GKRY Başkanı Tasos Papadopulos, "Göçmenlerin geri dönmesi ve mülkler gibi kamuoyunun kafasını kurcalayabilecek olan konuların dışında, bir de göçmen olmayan kişiler vardır ki onları da güvenlik konusu ilgilendiriyor. Siyasi partiler halkı olası bir referanduma katılmaya çağırdıklarında ortaya atılacak olan ilk soru, güvenlik ve Türk askerinin gitmesi konusunda ne olacağıdır. Bütün bunlara çözüm buluyoruz, ben bunlara, en azından güvenlik konusunun sağlanabilmesi için ödünler diyorum. Şu halde, halkın bu sorusuna cevap veremem. ’Annan Planı ne imzalamaya ne de referanduma sunulmaya hazır’ derken bunu kastediyorum" ifadelerini kullandı.

LEFKOŞA-(İHA)
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2003 Cuma 11:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?