17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Papadopulos: Çözüm yolu hala uzak

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos New York'tan Kıbrıs Rum kesimine dönüşünde yaptığı açıklamada, "Hiçbir şeyin henüz bitmediğini ve çözüm yolunun hala uzak olduğunu, kendilerini daha zor bir görevin beklediğini" söyledi.
      Papadopulos Kıbrıs sorununda öncelikli görevlerinin, çalışabilir ve yaşayabilir bir çözüm bulmak olduğunu ifade etti. Türk tarafının "tutum değişikliğine gidip gitmediğinin", görüşmeler başladığı zaman belli olacağını belirten Papadopulos, tüm halkın çıkarlarına hizmet edecek bir çözüm aradıklarını dile getirdi.
      Rum yönetimi eski lideri Glafkos Klerides de "New York'ta çetin bir mücadele verildiğini ve sonucun Kıbrıs için olumlu olduğunu" söyledi. "Papadopulos'un New York'ta çok çetin ve sabırlı bir mücadele verdiğini" ifade eden Klerides, Papadopulos'un, "uzlaşıcı tavırlarıyla varılan sonuca katkıda bulunduğunu" kaydetti.
      "Gelinen aşamada, Perşembe günü çok zor bir müzakere sürecinin başlatılacağını" belirten Klerides, Papadopulos'un desteklenmesi ve görüş birliği içinde hareket edilmesi çağrısında bulundu.
LEFKOŞA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2004 Cumartesi 16:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?