19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Papadopulos: Çözüme değil plana 'hayır' dedik

Kıbrıs Rum Kesimi lideri Tasos Papadopulos, referandumda kazanan veya kaybeden olmadığını söyledi.


Papadopulos, referandum sonrasında yaptığı açıklamada referandumda kazanan veya kaybeden taraf olmadığını söyledi. Kıbrıslı Rumlar'ın çözüme değil plana "Hayır" dediğini söyleyen Papadopulos, "Kıbrıslı Rumlar ve Türkler iyi bir geleceğe layıktır ve bunu başaracaklardır" dedi.

Rum Yönetimi Lideri Tasos Papadopulos, Güney Kıbrıs'taki referandumdan "Hayır" sonucu çıkması üzerine "Rum halkı gelecek nesillere karşı görevinin bilincinde hareket etmiştir" değerlendirmesini yaptı.


Referandum sonuçlarının belli olmasından sonra bir açıklama yapan Rum Yönetimi Lideri Tasos Papadopulos, önlerine konan Annan Planı'nın kendileri açısından kabul edilebilir bir plan olmadığını yineledi.


Kıbrıs Rum toplumunun bugünkü kararının geleceğin ne olduğunu ortaya koyduğunu ileri süren Papadopulos, "Kıbrıs Rum toplumu geleceğine karşı, gelecek nesillere karşı, görevinin ve sorumluluklarının bilincinde hareket etmiştir" dedi.


Kıbrıs Rum halkının kararının yanlış değerlendirilmemesi gerektiğini, kendilerinin çözüme karşı olmadıklarını savunan Papadopulos, kendilerinin Annan Planı'nın bu versiyonuna karşı olduklarını, güvenlikle ilgili teminatların verilmemesinden şikayetçi olduklarını söyledi.


Kendilerinin önlerine konan planın kabul edecekleri bir plan olmadığını, Kıbrıs Rum halkı ve siyasi yönetiminin çözümü arzulamakta olduğunu, Kıbrıs'ın birleşmesini istediklerini ileri süren Papadopulos, "Biz çözümde ısrarlıyız. İki toplumlu, iki bölgeli, federe çözümde ısrarlıyız. Güvenlik teminatlarının olduğu bir ortamda refah içinde yaşamak istiyoruz. Umarım Kıbrıslı Türkler, Kıbrıslı Rumların duygularını anlayışla karşılıyorlardır" dedi.

"YOLUN SONU DEĞİL"


Annan Planı'nın kabul edilmemesinin yolun sonu olmadığını, bunun devamı olacağını, yeni imkan ve olasılıkların ortaya çıkacağını ileri süren Papadopulos, "Eğer Kıbrıslı Türk yurttaşlarımız düş kırıklığına uğramışsa üzgünüm. Bilmelerini isterim ki çözüm için çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz zafer sarhoşluğu içinde değiliz, bayram da yapmıyoruz. Annan Planı'nın iki toplumun da hayallerine, hedeflerine hizmet etmediğine ve uymadığına inanıyorum" şeklinde konuştu.


Avrupa Birliği'nde tek başlarına yürümeyeceklerini, Kıbrıslı Türklerle birlikte yürüyeceklerini, bu niyetlerinin kanıtını, yakında Kıbrıslı Türklere yönelik olarak açıklayacakları değişik tedbirlerle kendini göstereceğini iddia eden Papadopulos sözlerini şöyle tamamladı:


"Kıbrıslı Türklerin Avrupa Birliği çerçevesinde sanki çözüm anlaşması sağlanmış gibi bütün haklardan olabildiğince yararlanmaları için elimizden geleni yapacağız. Unutmayın ki Kıbrıs Cumhuriyeti Avrupa Birliği ile bir anlaşma imzalamıştır. Kıbrıs Cumhuriyeti bir hafta sonra fiilen de Avrupa Birliği üyesi olacaktır. Bu nedenle Avrupa Birliği'ne Yunanistan'a ve Birleşmiş Milletlere katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Çözümü sağlamamız açısından Avrupa Birliği üyeliğimiz yeni imkanlar ve perspektifler yaratmaktadır."

LEFKOŞA - İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2004 Cumartesi 23:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?