20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Papadopulos´tan ´ek protokol´ şartı

Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, Brüksel’deki zirvenin sonuçlarından memnun olduğunu, ancak Türkiye’nin ek protokolü imzalamaması durumunda AB ile üyelik müzakerelerinin başlamayacağını söyledi.

Papadopulos, zirve sonunda düzenlediği basın toplantısında, protokolün imzasının yeterli olmadığını, bunu yürürlüğe koymak gerektiğini de belirtti.

Brüksel zirvesinin sonuçlarından memnun olduğunu belirten Papadopulos, BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın Kıbrıs’ta başarısız kalan eski planının dün ve bugün yapılan görüşmelerde ele alınmadığınısöyledi.

Rum yönetiminin tutumunu yineleyen Papadopulos, ’’Annan planının tavsiye edilebilir olduğunu düşünmüyorum’’ dedi. Rum lider, zirvede bulunan çözümün kendileri için yeterli olmadığını da belirterek, ticari bir anlaşma imzalamanın bir tanıma biçimi olmadığını söyledi.

"Diplomatik ilişkiler derhal başlatılmalı"

Diplomatik ilişkilerin derhal başlatılmasını tercih ettiklerini söyleyen Rum lider, ’’ancak gerçekçi olmalıyız, ve sanıyorum ki protokol kişilerin hareketleri ve malvarlıkları, ulaşım ve diğer birçok konuda maddeler içeriyor’’ dedi.
AA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 00:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?