18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Papandreu: Önkoşulsuz müzakereye hazırız

Papandreu, Türkiye’nin, Kıbrıs konusunda BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın sunduğu planın çerçevesi dışında herhangi bir öneri getirmesi durumunda da, bunu kabul etmeyeceklerini söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Panos Beglitis’in açıklamasına göre, Papandreu, ABD Dışişleri Bakanı Powell ile yaptığı telefon görüşmesinde, Atina ve Rum Yönetimi’nin, özellikle Annan’ın, planı referanduma sunmak için önceden yükümlülük altına girmelerini istemesi koşulundan rahatsız olduğunu belirtti.

Papandreu, Kıbrıs konusunda Türkiye’de bir hareketlenme bulunduğunu kabullendi; fakat bunun nedenlerinin çok farklı olabileceğini söyledi. Beglitis, ayrıca, Erdoğan’ın Davos’ta Annan ile görüşmesi hakkında, “Her ne kadar Türkiye’nin önceki görüşlerinden bir adım ileri olsa da, Erdoğan’ın Kıbrıs’taki gerçeklerin gözönüne alınmasından bahsetmesi, Kıbrıs sorununun çözümüne katkıda bulunmuyor. Bu sözler Birleşmiş Milletler kararlarını bir tarafa itiyor. bunu kabul edemeyiz” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN TAVRI ÇÖZÜMÜ ZORLAŞTIRIYOR’

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, MGK’nın açıklamasının ardından yaptığı değerlendirmede ise, “Türkiye’nin, Kıbrıs konusunda BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın sunduğu planın çerçevesi dışında herhangi bir öneri getirmesi durumunda bunu kabul etmeyeceklerini” söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin, Kıbrıs konusundaki tutumunun Ada’da 1 Mayıs’a kadar bir çözüme varılmasını zorlaştırdığını savundu. Kıbrıs’ta, çözüme varılması için zamanın çok dar olduğunu belirten Papandreu, “Bu konu, 1 Mayıs’a kadar çok zor çözüme ulaşır. Bu konuda karşılaşılan zorluklar Türkiye’nin tutumundan ve KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın tavrından kaynaklanmaktadır. Ayrıca, Türkiye’nin Milli Güvenlik Kurulu da, Annan planının çerçevesi dışında kalan bir yaklaşım göstermektedir” dedi.
ATİNA-AJANSLAR
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2004 Pazartesi 11:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?