18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Parası olan mahkûma otel lüksü

Susurluk çetesi davasından hüküm giyen Öz’ün cezaevindeki televizyondan müzik setine, koltuk takımlarından DVD’ye kadar birçok konforu barındıran oda düzenlemesine, yeni Ceza İnfaz Yasa Tasarısı da olanak tanıyor.

TBMM gündeminde bulunan yeni Ceza İnfaz Yasa Tasarısı da hükümlülere ’’parası kadar sefa sürme’’ olanağı tanıyor. Tasarıdaki düzenlemeyle özellikle çete liderleri, cezaevlerindeki saltanatlarını devam ettirecekler.

Susurluk çetesi davasından hüküm giyen Yaşar Öz ’ün Eskişehir Cezaevi’nde kaldığı dönemde çekilen fotoğraftaki televizyondan müzik setine, koltuk takımlarından DVD’ye kadar birçok konforu barındıran oda düzenlemesine, yeni Ceza İnfaz Yasa Tasarısı da olanak tanıyor. TBMM’de görüşmeleri süren Ceza İnfaz Yasa Tasarısı’nda, hükümlülerin oda ve eklentilerinde bulundurabilecekleri veya bulunduramayacakları kişisel eşya, gıda, tıbbi malzeme ve diğer gereksinim maddelerinin yönetmelikle düzenleneceği öngörülüyor. Parası olan hükümlülerin dışarıdan getirdikleri yemeklerle cezaevinde ’’ziyafet çekmeleri’’ her dönem rahatsızlığa yol açmıştı. Buna karşın yeni yasada da bu sefanın devam etmesine yasal dayanak getiriliyor.

Tasarıya göre, hükümlüler, parasını vermek koşuluyla televizyon ve radyo satın alabilecekler. ’’Adalet Bakanlığı’nın uygun görmesi’’ durumunda isteyen hükümlü bilgisayar bile alabilecek. Ancak ’’her ne biçimde olursa olsun dışarıdan gelenler tarafından getirilen radyo, televizyon ve bilgisayarlar’’ cezaevine alınmayacak.

Maddenin gerekçesinde, BM Hükümlülerin İyileştirilmesi İçin Asgari Standart Kuralları’nda, hükümlülerin radyo dinlemeleri, konferansları veya kurum idaresinin çıkardığı veya denetlediği benzer araçları izlemeleri sağlanarak, önemli haberler hakkında düzenli olarak bilgi sahibi olabilmelerinin öngörüldüğü belirtiliyor.

CUMHURİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 13:18:38
Güncelleme :7 Aralık 2004 Salı 13:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?