23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Paraşütleri ağaca takılmış

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği, Karabük’te düşen askeri uçağın pilotları Hava Pilot Yüzbaşı Fatih Devravut ve Hava Pilot Üsteğmen Fatih Keskin’in şehit olduğunu bildirdi.
Yüzbaşı Devravut ile üsteğmen Keskin’in uçaktan son anda paraşütle atlamayı başardığı ancak ormanlık alanda paraşütlerin ağaçlara takıldığı anlaşıldı.
Genel Sekreterliğin yazılı açıklamasında, dün saat 13.00’de 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’na (Akıncı/Ankara) ait bir adet F-16D uçağının eğitim uçuşu esnasında henüz belirlenemeyen bir arıza nedeniyle Karabük’ün 15 kilometre güneyine düştüğü belirtildi.

SON ANDA ATLAMIŞLAR AMA...

Karabük Valisi Cemalettin Sevim, ’’Pilotlar son dakikada uçaktan atlamalarına rağmen kurtulamamışlar’’ dedi.
Vali Sevim, Karabük’ün 15 kilometre güneyinde düşen Ankara Akıncı 4’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı’na ait F-16D askeri uçağının enkazında incelemelerde bulunmasının ardından Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Çiğdemler Tomruk Deposu’nda oluşturduğu karargaha geldi.
Sevim, yaptığı açıklamada, kazada Hava Pilot Yüzbaşı Fatih Devravut ve Hava Üsteğmen Fatih Keskin’in şehit olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
’’Şehit olan pilotların cesetleri, arama çalışmalarını sürdüren askerler tarafından bulundu. Uçağın kesin düşüş yeri Burunsuz Köyü Dağ Tarla mevkiidir. Çevre illerden de gelen jandarma timleri ve helikopterlerin yanı sıra arama kurtarma ekipleri sayesinde enkaza rastlanıldı. Helikopterlerden indirilen ekipler söz konusu bölgede ilk yaptıkları incelemelerde cesetleri buldular. Uçağın parçalarının arama çalışmaları sürdürülüyor. Bölgeye gelecek teknik ekip, uçağın düşüş nedeninin tespiti için incelemeler yapacak. Kara kutusu aranan uçak, burun üstü toprağa çakılmış.’’ Bu arada, uçağın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri, enkaza gazetecilerin yaklaşmasına izin vermedi.
Ankara Akıncı 4’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan eğitim uçuşu için dün kalkış yapan F-16D tipi uçak ile irtibat, Karabük’ün Yenice İlçesi semalarında kesilmişti.
AA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 13:02:44
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 13:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?