19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Parayı 22 kişiye dağıttı

Milli Piyango’nun yılbaşı çekilişindeki 5 trilyon lira (5 milyon YTL) ikramiyenin dört ortağından biri olan market işçisi 25 yaşındaki Soner Büyüksolak, ikramiyesini aldı.

Bekar olan Büyüksolak, 1 milyon 250 bin YTL’lik ikramiyeyi annesi, babası, altı kardeşi ve 13 yeğeni adına açtırdığı 22 ayrı hesaba eşit paylaştırdığını söyledi. Bu durumda kişi başına 56 bin 800 YTL (56.8 milyar lira) düşüyor.

Milli Piyango’nun yılbaşı çekilişi talihlisi Soner Büyüksoluk, kendi payına düşen parayı almak için Ankara’ya yolcu otobüsüyle gidip döndü. Büyüksolak, ayrıca amorti çıkan iki biletinin de parasını tahsil etti. Anne babası ve evli ağabeyi ile aynı evde yaşayıp bir markette asgari ücretle işçi olarak çalışan Soner Büyüksolak, yokluk ve sefalet içinde büyüdüklerini belirtti. Büyüksolak, şunları söyledi:

‘Çiftçi olan babam ve annem bizi büyütelim derken çok sıkıntı çekti ve yıprandı. Kardeşlerim ve ben yokluğun ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu para benim değil onların. Hep birlikte harcayacağız, Yeğenlerimin geleceğini de garantilemek istedim. Sevindim ama öyle havaya uçmadım. Ailemizden ve çevremizden bu paraya ihtiyacı olan çok insan var. Para beni değiştiremez. Huzur içinde yaşamaktan başka bir şey istemiyorum. İkramiye duyulduktan sonra çok sayıda arkadaşım ve akrabam çıktı ama bunlar yanıma gelmesin. Ben iyiyi kötüyü ayırt ediyorum. Şu ana kadar neredelerdi? Ama hep yanımda olan insanlara yardım edeceğim. Yoksul bir mahallede oturuyoruz. Komşularıma ve ihtiyacı olanlara yardımcı olacağım."

Yine Fethiyeli olan ve çeyrek biletine 3 milyon YTL ikramiye isabet ettikten sonra ortadan kaybolan Yakacık Köyü’nden 33 yaşındaki Özcan Arıkan ise 750 bin YTL’sini (750 milyar lira) henüz almadı.

Emekli talihli parasını aldı

Büyük ikramiyenin Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesi’ndeki talihlisinin bir işçi emeklisi olduğu ortaya çıktı. Adı açıklanmayan talihli, 3 milyon 750 bin YTL’lik (3 trilyon 750 milyar lira) çekini, dün bir bankanın müdürü aracılığı ile aldı.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2005 Çarşamba 09:26:37
Güncelleme :5 Ocak 2005 Çarşamba 12:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?