20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Paris Belediyesi'nde 'Kürdistan' sergisi

Ermeni lobisi Avrupa Parlamentosu’nda sözde Ermeni soykırımı sergisi açarken, aynı tarihte Paris Kürt Enstitüsü de Paris Büyükşehir Belediyesi’nde "Kürdistan" sergisi açtı.
Serginin açılışı dolayısıyla bir konuşma yapan Paris Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Sorumlusu Khedidja Boucard "Leyla Zana’nın serbest kalmasından sonra böyle bir serginin açılmasının Kürt halkına moral verdiğine inanıyorum. Paris Belediyesi olarak, birkaç ay önce de Nevruz Bayramı’nı bu serginin açıldığı yerde kutlamıştık. İşte bir başka Kürt kültürel etkinliğinde yine beraberiz" dedi.
Paris Kürt Enstitüsü Başkanı Kendal Nezan ise, kendileri için önemli olduğunu belirttiği sergiye çalışmalarıyla destek veren fotoğraf sanatçısı Susan Meiselal’a teşekkür etti.
Sergide "Kürdistan haritası" diye asılan haritada Türkiye’nin güneydoğusundaki birçok kentin "Kürdistan" olarak gösterilmesi dikkat çekti. Leyla Zana’nın mahkemeye çıkışı ve Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanışının fotoğraflarının da yer aldığı sergide, Öcalan ile Suriye’de yapılan ilk röportajın bulunduğu Milliyet gazetesinin sayfası da çerçevelenmiş şekilde sergileniyor. Sergide, Molla Mustafa Barzani’den günümüze "Kürt direnişçilerin" resimleri de yer alıyor.
TANSU SARITAYLI - PARİS (İHA)
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2004 Salı 11:30:34
Güncelleme :6 Temmuz 2004 Salı 11:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?