18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Park kavgası bu hale getirdi

İstanbul’da park yeri yüzünden tartıştığı 3 kişi tarafından feci şekilde dövülerek kafatası kırılan Ferhat Özcan, kendisine saldıranların olay yerinde “Sivil polisiz, bırakın gebersin” diye bağırdığını iddia etti.

İstanbul Şirinevler’de 24 yaşındaki Ferhat Özcan, geçtiğimiz cumartesi günü park yeri nedeniyle tartıştığı, kendini sivil polis olarak tanıtan kişilerin saldırısına uğradı. Kafatası kırılan ve halen beyin cerrahi servisinde tedavi gören Özcan, olayı Milliyet’e anlattı.

İddiaya göre, Şirinevler’de oturan Ferhat Özcan, 11 Ağustos saat 19.30 sularında ailesiyle alışverişten döndükten sonra evlerinin önünde park yeri bulamayınca Mahmutbey Caddesi’ne çıktı. Oklava Pastanesi önünde bulduğu boş alana park etmek üzereyken Hakan Özdemir adlı şahsın müdahalesiyle karşılaştı. Özcan, bundan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Oklava Pastanesi’nin önünde aracımı park etmek için durduğumda birinin el kol hareketi yaptığını gördüm. Bir şey ezdiğimi sanarak arabadan indim. ‘Buraya park edemezsin. Benim arabam gelecek, 15 dakikadır burada bekliyorum’ dedi. Ben de ‘Burası halka açık bir yer, ilk gelen park eder’ deyince, ‘Ben devletim ulan, sen bana hesap mı soruyorsun. Ben sivil polisim. İstediğimi yaparım’ dedi. Kimliğini görmek istedim. Arabamın kapısını tekmeledikten sonra, ‘Al sana kimlik’ diyerek vurmaya başladı. O sırada iki kişi daha geldi. Biri gençti.

‘Ben polisim diyerek silahını çekti’
Diğer kişi yaşlıcaydı. O şahsı babası diye tahmin ediyorum ancak vururken polis olduklarını söylüyorlardı. Caddenin karşı tarafına kaçtım. Silahını çıkarttı. Ben kaçmaya başlayınca peşimden gelip yakaladılar. Biri kollarımdan tuttu. Sivil polis olduğunu söyleyen önce silahla boynuma vurdu. Sonra da kafama silahın kabzasıyla üç kere vurdu. Kabzanın parçalandığını gördüm. Başım kanamaya başladı. Ondan sonra yere yığıldım. Yerden kalkıp arabama gitmeye çalışırken arkadan vurmaya devam ettiler. Ayırmaya çalışanlara da, ‘Bırakın it gebersin. Ben polisim’ diyerek silahını gösteriyordu. Arabaya bindirmeye çalıştılar. İki polis memuru geldi. Hiçbir müdahalede bulunmadılar, işlem yapmadılar. Babam haberi alıp olay yerine gelince kimin yaptığını sordu. Sivil polis olan, ‘Ben yaptım’ diye diklendi. Sonra kendi arabasına binip gitti. Ambulans 45 dakika sonra geldi. Bunlar polis değil, maganda. Gereğinin yapılmasını istiyorum.”
Kafatası kırılan, kaldırıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beyin ameliyatı geçiren Özcan’a ikinci bir ameliyatla yapay kemik nakledileceği öğrenildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2012 Pazar 12:09:28
Güncelleme :19 Ağustos 2012 Pazar 12:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?