18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Parti meclisinden Baykal'a istifa çağrısı

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri Cafer Dursun ve Engin Baba’nın YDK’ya sevk edilmemesi yönünde oy kullanan PM üyeleri, Genel Başkan Deniz Baykal’ı eleştirerek, istifaya çağırdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem’in, Dursun ve Baba’nın YDK’ya sevk edildiğine ilişkin açıklamasının ardından, PM’de ret oyu kullanan 4 üyeden Mehmet Tomanbay, Hasan Aydın ve Hüseyin Özcan ile toplantıyı terk eden Semra Aksakal, karara ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Hasan Aydın, PM’de çok tatsız bir gündemin yer aldığını, rüşvet konuşulduğunu ifade ederek, Baykal’ın iddiasının muhalefet yapan herkesin rüşvet aldığı yönünde olduğunu söyledi.

"Dış güçler partiyi ele geçiriyorlar, bizler CHP’yi korumaya çalışıyoruz, partinin gerçek sahipleriyiz. Geriye kalanların hepsi ya dış güçlerin uşağıdır ya da rüşvetçidir" iddialarını kabul etmediklerini ifade eden Aydın, bu anlayışı doğru bulmadıklarını ve ülkeye, partiye katkı sağlamadığını belirtti.

PM üyesi Mehmet Tomanbay da açıklamasında, CHP PM ve YDK gibi yetkili kurulların saygınlığını ayaklar altına alan bir karara daha, Genel Başkan’ın zorlamasıyla imza atıldığını öne sürdü.

CHP’de "idari kaza, yönetim kazasının" olduğunu savunan Tomanbay, eğer bir kurumda kaza varsa, bundan, o kurumun başındakilerin sorumlu olduğunu kaydetti. Tomanbay, Baykal’ın, İzmit’teki tren kazasında Ulaştırma Bakanı’nın istifasını istediğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Eğer Sayın Genel Başkan’ın iddia ettiği gibi CHP’de bir idari kaza, rüşvet, pislenme varsa, bunun baş sorumlusunun Genel Başkan’ın olması gerekir. Genel Başkan’ın bu idari kazanın sorumlusu olarak istifa etmesi gerekir. Bu bir çifte standarttır. Kendisi, Ulaştırma Bakanı’nın istifasını isterken, CHP’deki idari kazanın sorumluluğunu üstüne almayıp, CHP’nin saygın tüm üyelerini suçlamaya devam ederse, bunun hiçbir şekilde akılla, mantıkla bağlantısı yoktur. Sayın Genel Başkan’ın bu çifte standarttan kurtulmasını, Ulaştırma Bakanı’nın istifasını istediyse, kendisinin de, varsa CHP’deki bu idari kazanın sorumlusu olarak, bir an önce istifa etmesi gerekmektedir. "

AA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2005 Pazar 16:39:41
Güncelleme :9 Ocak 2005 Pazar 16:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?