20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Patlıcan büyüklüğünde safra kesesi

Özel Diyarbakır Hastanesi'nde yapılan bir ameliyatla normal büyüklüğünden 8 kat daha büyük safra kesesi çıkarıldı. Patlıcan büyüklüğünde olan safra kesesi doktorları bile şaşırttı.

Diyarbakır'da, Ayhan Çatı (39) isimli bir bayan karın ağrısı, baş dönmesi ve bulantı gibi şikayetlerden dolayı Diyarbakır Özel Vedi Vidi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Doktorların yaptığı tetkitler sonucu hastanın safra kesesi ameliyatı olması gerektiğine karar verildi. Ayhan Çatı isimli bayanın normal büyüklüğü 3-4 santim olması gereken safra kesesi 20 santimetre olarak çıkarıldı. Patlıcan büyüklüğünde çıkan safra kesesi, doktorları şaşkına çevirdi.

Ameliyatı yapan Özel Diyarbakır Hastanesi'nde görevli Opr. Dr. Seyfettin Kızılkan, hastaneye gelen bir hastanın baş ağırısı ve mide bulantısı nedeniyle ameliyata aldıklarını belirterek, "Ameliyat sırasında çıkardığımız safra kesesinin şiştiğini gördük. Ortalama 20 santimetre civarında bir safra kesesi çıkarıldı. Hastamızın durumu şu an iyi. 30 yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir vakayla karşı karşıya kaldım. Ameliyat yapmasaydık kese patlayabilirdi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2008 Pazar 11:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?