17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

'Patronlar' yargı önünde

İşadamı Mehmet Emin Karamehmet, dönemin 2 Pamukbank yöneticisi, Dinç Bilgin ve Cavit Çağlar’ın, "Bankalar Kanunu’na muhalefet" suçundan yargılanmasına başlandı.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Mehmet Emin Karamehmet, Dinç Bilgin, Osman Berkmen ve Orhan Emirdağ katıldı. Davanın diğer tutuksuz sanığı Cavit Çağlar ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada söz alan Mehmet Emin Karamehmet, iddianamede yer aldığı gibi "kredilerin karşılıklı verilmediğini" söyledi.

"Kredilerin toplam tutarlarının aynı olması nedeniyle böyle bir yorum yapılmış olabileceğini, ancak kredilerin aynı tarihlerde verilmediğini" belirten Karamehmet, "aldıkları krediyi de tamamıyla ödediklerini" bildirdi.

Dinç Bilgin de "Etibank’tan verilen kredilerin yasalara uygun olduğunu ve zaten tahsil edildiğini" söyledi.

Bilgin, "Pamukbank’a olan kredi borçlarını ise Etibank’a el konulması ve malvarlığının dondurulması nedeniyle ödeyemediğini, ancak TMSF ile yapılan anlaşmadan sonra borçların ödenmesine başlandığını" kaydetti.

Osman Berkmen ise "alınan kredinin geri ödenmemesi gibi bir niyetle hareket edilmediğini, kredinin tamamıyla ödendiğini" savundu.

Orhan Emirdağ da, "hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini" belirterek, yazılı savunma verdi.

Mahkeme Heyeti, Cavit Çağlar’ın ifadesinin alınması için yazılan talimatın cevabının beklenmesine, bu celse ifadeleri alınan sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına, Mehmet Emin Karamehmet, Osman Berkmen ve Orhan Emirdağ hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 16:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?