17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Pendik'te gerilim artıyor

Pendik Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde (Aydos Mevkii) ilköğretim okulu için ayrılan araziye yapılan kaçak konutların yıkımının dün tamamlanmasına karşın bölgedeki bazı kişiler, ’’yeni yıkım yapılacağı’’ gerekçesiyle yollara barikat kurdu ve bunları kaldırmak isteyen polis panzerlerini taşladı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Aydos Mevkii’ndeki diğer gecekonduların yıkılacağını öne süren çok sayıda kişi, gece saatlerinde mahallede yer alan Koyulhisar Çaylı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği önünde toplandı.
Ardından çevreden tahta parçaları, çöp kutuları, elektrik direkleri ve araç lastiklerini mahallenin girişindeki yollara getiren bu kişiler, daha sonra oluşturdukları barikatları ateşe verdi. Kurdukları barikatlarla yolu trafiğe kapatan bu kişiler, gecekondularının yıkılmasını önlemek amacıyla burada beklemeye başladılar.
Bekleyiş sırasında mahalleye gelen polis panzerleri, barikatları kaldırmaya başladı. Panzerlerle üzerlerinden geçerek barikatları kaldırmaya çalışan polisler, bölgedeki kişiler tarafından taşlandı. Kısa süreli gerginlik sonrası panzerlerle barikatları kaldıran polisler, ardından bölgeden uzaklaştı.
Panzerlerin ayrılmasından sonra cadde ve yollara tekrar barikat kuran ve aralarında kadın ile çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin bekleyişi sürüyor.
Mahalledeki gerginlik nedeniyle Ercan Görür İlköğretim Okulu’nda eğitim gören öğrencilerin okullarına gitmeyerek evlerine döndükleri görüldü.

YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

Pendik Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde (Aydos) dün gerçekleşen yıkım nedeniyle yaklaşık bin kişilik bir grup, Pendik Belediyesi’ne doğru yürüyüş başlattı.

Aydos’ta toplanan ve aralarında kadın ile çocukların da bulunduğu grup, saat 10.00 sıralarında yürüyüşe geçti.

"Aydos’u yıktırmayacağız" yazılı bez afiş taşıyan gruptakiler, yürüyüş sırasında çeşitli sloganlar attı.

Gruptakiler, Pendik’te belediye binasına kadar yürüyeceklerini ve Belediye Başkanı Erol Kaya ile görüşmek istediklerini kaydettiler.

İSTANBUL - AA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2004 Perşembe 10:42:03
Güncelleme :28 Ekim 2004 Perşembe 13:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?