17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Pendik'te olaylı gecekondu yıkımı

Pendik’in Aydos mevkii Ertuğrul Gazi mahallesinde gecekondu yıkımına direnen halk ve mahalle dışından geldiği belirlenen radikal grup üyeleri polisle çatıştı. Olaylarla ilgili olarak dört kişi gözaltına alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na ait arazi üzerine kurulu 14 kaçak konutun yıkımının tamamlandığı bölgede çatışmalar büyüyünce Çevik Kuvvet ekipleri bölgeyi terk etti.

Mahalle sakinlerinin barikatlarla kapattığı bölge, şu sıralarda sakinleşmiş görünüyor. Ancak içeriye sadece mahalle sakinleri kimliklerini göstererek girebiliyorlar.

Yıkım çalışmalarının önümüzdeki günlerde devam etmesi bekleniyor.

Saatler süren gerginlik

Gecekonduların yıkımı için bölgede bu sabah saat 07.00 gibi başlayan yıkım çalışmaları sırasında Çevik Kuvvet ekipleriyle yıkımı engellemek isteyen mahalle sakinleri arasında arbede çıktı.

Yıkım engellemek amacıyla barikat kuran gecekondu sahiplerine yaklaşık 700 Çevik Kuvvet ekibi müdahale etti. Ekipler yetersiz kalınca takviye kuvvetler geldi, ancak çatışmalar sürdü.

Bu sırada iş makineleri de kaçak konutları yıkmaya başladı. Yıkım çalışmaları sürerken, büyük bölümü gençlerden oluşan mahalleliler ve radikal grup üyeleri taş ve molotof kokteyli ile polise karşılık verdiler. Polis ise, direnen halka karşı panzerlere su sıktı, biber gazı ve göz yaşartıcı bomba kullandı.

Polisler ve gazetecilere saldırı

Saatler süren çatışmalar sırasında mahalle sakinleri ve mahalle dışından gelen radikal grup üyeleri Çevik Kuvvet ekiplerinin yanı sıra yıkım ekiplerine ve gazetecilere de saldırdılar.

Olaylar sırasında bazı polisler çeşitli yerlerinden yaralanırken, bazı gazeteciler de dövüldü.

Star TV’nin aracı parçalanırken, Kanal 7 kameramanının kaseti elinden alındı, TGRT kameramanının da kolu kırıldı. Bu arada, olaylarla ilgili olarak dört kişi gözaltına alındı.

Ercan Görür İlköğretim Okulu’na ek bina inşası amacıyla ayrılan 4 bin 290 metrekarelik alanda bulunan 14 gecekondunun yıkımı, İstanbul Valiliği, Pendik Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine gerçekleştirildi.

Bölgede 130 konutun yıkılacağı açıklanmıştı.

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 14:00:09
Güncelleme :27 Ekim 2004 Çarşamba 14:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?