18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Perinçek: Atatürk dönemi bitmiş, Mecelle’ye döneceğiz

Ankara - İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "(Mahmut Esat Bozkurt dönemi bitmiştir) demek Atatürk dönemi bitmiş, Mecelle’ye döneceğiz demektir" dedi.

Doğu Perinçek, Divriği Konuk Evi’nde, "AB Sürecinde Kuşatılan Türkiye ve Çıkış Yolu" konulu konferans verdi.

Perinçek, Yargıtay Başkan Vekili Osman Şirin’in "Mahmut Esat Bozkurt dönemi bitmiştir" sözlerini değerlendirirken, "Osman Şirin, (79 yıllık Mahmut Esat Bozkurt dönemi bitmiştir) diyor. Bunu demek Atatürk dönemi bitmiş, Mecelle’ye döneceğiz demektir. Vah benim Türkiyem, vah benim Cumhuriyetim" diye konuştu.

Mahmut Esat Bozkurt’un büyük teorisyen, devrim ve fikir adamı olduğunu anlatan Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Osman Şirin’in hedef aldığı kişi budur... Ama hedef alınan Türk milletidir... Yargıtay’ın tepesine açıkça Atatürk devrimlerini yıkmak isteyenler gelip oturmuştur. Osman Şirin’in sözleri bir fetvadır. Şeriat fetvasıdır ve Cumhuriyet katledilmektedir, boğazlanmaktadır. İşte Avrupa budur: Türkiye, AB kapısına bağlanmıştır. Batılılaşma, çağdaşlaşma söylemlerinin altından mecelle ve şeriat çıkmıştır. Tıpkı Tayyip Erdoğanlar’ın çıktığı gibi. Fetvalar, kardinallerden, papalardan gelmektedir. Bu fetvalar, Yargıtay’ın tepesinden gelmektedir. Ben de hukukçuyum, o da hukukçu, açsın davasını. Onu Cumhuriyet düşmanı ilan ediyorum. Ya onlar bizim hakkımızdan gelecek ya biz onların."

AA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 23:52:27
Güncelleme :13 Şubat 2005 Pazar 01:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?