20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Perinçek: Ekonomi fahişeleşiyor

İP Genel Başkanı Perinçek, "300 milyar dolar dış ve iç borca batan ülke ekonomisi fahişeleşme dönemine giriyor" iddiasında bulundu.

Perinçek yaptığı açıklamada, yabancı uyruklulara satılan ev ve toprakların yüzölçümünün 300 bin dönüme ulaştığını ileri sürdü. AKP Muğla Milletvekili Hasan Özyer`in İngilizlere satmak üzere yaptırdığı ev sayısının bin 500 civarında olduğunu, Ölüdeniz`de CHP`li Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz`ın yaptırdığı villa sayısının da bu sayıya ulaştığını iddia eden Perinçek, Fethiye`de İngilizlere ev ve toprak satışının son bir yılda çok yoğunlaştığını kaydetti.

``VATAN TOPRAĞI SATILIYOR``

Önceleri pamuk ekilen toprakların şimdi boş olduğunu belirten Perinçek, Türkiye`nin kendi toprağında pamuk üretemediğine ve dışarıdan yılda 2 milyar dolarlık pamuk ve pamuk ipliği aldığına işaret ederek, ``O zaman 2 milyar doları da yüksek faizle borçlanarak ödüyor. Pamuk üretmekten pamuk alma çağına atlayan Türkiye, aradaki açığı vatanını satarak kapatıyor`` dedi.

Doğu Perinçek, Türkiye`nin borçlarına değinerek, ``300 milyar dolar dış ve iç borca batan ülke ekonomisi fahişelemşe dönemine giriyor. 300 milyar borç, sistem içinde iki türlü ödenecektir. Biri Türkiye`nin vücudunu yani topraklarını yabancılara satmasıdır. İkincisi de Mehmetçiğin kanıyla ödenmesidir`` iddiasında bulundu.

KOLONİLER OLUŞUYOR

Türkiye`nin en güzel sahil kent ve kasabalarında İngiliz ve Alman kolonilerinin oluştuğunu iddia eden Perinçek, ülkenin gerçek sahiplerinin mülksüzleştiğini öne sürdü. Perinçek, şöyle dedi:

``Üretim sistemi çökerken, üretici de mülksüzleşmekte ve yoksullaşmaktadır. Ülkenin sabun ve yağ fabrikaları bile yabancı şirketlerin eline geçerken, toprakları da yabancıların mülkü olmaktadır. Dışa açılma, Türkiye`nin vücudunu satması sürecine dönüşmüştür. Yabancılaın işbirlikçisi, bürokratı olan küçük bir kesim dışında, 70 milyonluk bir millet mülksüzleşmektedir. Bunun adını koyalım: Sömürgeleşmedir şu yaşanan. Bu ekonomik süreçte Türkler, mülkleriyle birlikte devletlerini de yitirmektedir``
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2004 Pazartesi 14:52:34
Güncelleme :19 Temmuz 2004 Pazartesi 14:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?