20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Pervez Müşerref'e darbe!

Pakistan'da koalisyonu oluşturan iki parti, Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in azli konusunda anlaşmaya vardı.

Partilerden kaynaklar, 3 gündür yetkililerin görüşmeler yürüttüğünü ve sonuç olarak koalisyon partilerinin, Müşerref'in azli için süreç başlatma konusunda ilke anlaşmasına vardıklarını kaydetti.

Suikasta kurban giden eski başbakan Benazir Butto'nun eşi Asıf Ali Zerdari ile eski başbakanlardan Navaz Şerif önderliğindeki partilerin yetkilileri, resmi açıklamanın günün ilerleyen saatlerinde yapılacağını belirtti.

Anlaşma, koalisyon partilerinin liderleri Asıf Ali Zerdari'yle Nevaz Şerif arasında 3 gün süren görüşmelerin ardından geldi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, "Koalisyon partileri Başkan Müşerref'in azli hususunda prensipte anlaşmaya vardı" dedi.

Bu konuda tarafların bugün resmi bir açıklama yapacakları bildirildi. Azil konusunda çok kararlı olan Şerif'in, öldürülen eski Başbakan Benazir Butto'nun kocası Zerdari'yi ikna etmeyi başardığı kaydedildi. Müşerref'in sözcüsü konu hakkında açıklama yapmadı.

İktidar partileri ayrıca Müşerref tarafından olağanüstü hal sırasında görevden alınan hakimlerin görevlerine iade edilmesi hususunda da anlaştıkları bildirildi.

Önümüzdeki günlerde Müşerref'in başkan olarak performansı ve icraatlarıyla ilgili olarak meclise bir önerge sunulacak. Parlamentonun alt kanadının başkanı da önergenin gelmesiyle birlikte 15 gün içinde Müşerref'ten savunma isteyecek.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 12:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?