25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Peşmergeden şok açıklama!

Türkiye’nin ABD, Irak ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’ne verdiği 248 kişilik PKK’lı listesiyle ilgili, Kuzey Irak’tan bugün 'bizde değiller' açıklaması geldi.

Kuzey Irak’taki Peşmerge Bakanlığı sözcüsü Cabbar Yaver, Türkiye’nin iadesini talep ettiği PKK’nın önde gelen 248 yöneticisinin resmi olarak bölgede olmadığını iddia etti.

Bu Türk hükümetinin sorunu

AFP’ye konuşan Yaver, şunları söyledi: “Bizler hiçbir PKK üyesinin topraklarımızda olmadığını duyurmuştuk. Onlar Türkiye’de yaşıyor ve suç kapsamında bulunan faaliyette bulunuyorlar. Türkiye’nin bizden böyle talepte bulunması doğru değil. Kürt hükümeti bölgede olmadıkları için onları tutuklayamaz. Sorunun barışçı şekilde çözülmesini istiyoruz.”

Kürt bölgesinin PKK ile Türkiye arasındaki sorunla ilgisi bulunmadığını iddia eden ve “Bu Türk hükümetinin bir sorunu, çünkü PKK eylemlerini bu ülke sınırları içinde yapıyor” diyen Yaver, Kürt bölgesinde PKK’ya operasyon yapmak için ABD, Irak ve Türkiye arasında anlaşma yapıldığı haberlerini de yalanladı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 12:41:15
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 00:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismai IP: 88.243.246.xxx Tarih : 13.07.2010 17:49:39

Kim bu peşmergeler ya bunlarıda başımıza adam ettik ya, insafsızlar, pkk bölgenizde yuvarlanıyor onları siz besliyorsunuz. utanmadan bizde yok diyorsunuz, suç sizde değil sizleri muhatap alıp kırmızı halı ile karşıyanlarda