19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Peşmergeleri bir İngiliz eğitiyor

Irak’ta güvenlik hizmetleri veren sivillerden biri olan İngiliz Ollie Westmacott, Kürt peşmergeleri eğitiyor. ’Kiralık silahlar’ olarak da anılan bu siviller diplomatların korunmasından, Irak güvenlik güçlerinin eğitilmesine kadar birçok alanda iş yapıyor. Güvenlik hizmetleri veren sivillerin sayısı 20 bini geçti.

CNN Türk’ün haberine göre, kazandığı paraları Kuzey Irak’ın Erbil Kentindeki bankaya yatıran Westmacott, kendini ’Maceracı kapitalist’ olarak tanımlıyor.

Irak’a savaş çıkmadan önce gelen Westmacott, "para kazanabileceğimi hissettim, geldim" diyor.

Eski bir asker olan Westmacott, Peşmergelere, pusudan kurtulma, silah kullanma, yakın dövüş teknikleri öğretiyor.

Kendi Güvenlik Şirketine bağlı aracı birkaç gün önce Bağdat’ta pusuya düşürülen Westmacott, saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Irak’ta güvenlik alanında hizmet veren 20 binden fazla sivil var. Bu sayı, ülkedeki İngiliz askerlerinin yaklaşık iki katı.

Kimi çevrelerce ’Paralı asker’ olarak görülen bu kişiler, diplomatların siyasilerin korunmasından, eğitime kadar çeşitli alanlarda görev yapıyor.

Irak’taki tüm yabancılar gibi onlar da hedef. Nisan ayında Sünnilerin kalesi Felluce’de pusuya düşürülen bir konvoyda ABD’li dört güvenlik şirketi çalışanı öldürülmüş, cesetleri yakılmış, parçalar da köprülere asılmıştı.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2004 Pazar 16:41:39
Güncelleme :22 Ağustos 2004 Pazar 16:45:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?