22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

PETA’dan yine ’çıplak eylem’

Hayvan hakları koruyucusu olan ve dünya çapında yaptığı eylemlerle adından sık sık söz ettiren PETA, yine ilginç bir protesto gösterisine imza attı.
Eylemlerini daha çok "çıplak kişilerle" gerçekleştiren grup, bu kez üyeleri Samantha Simpson ve Allison Ezell ile sesini duyurmaya çalıştı.
Üzerlerinde yalnızca külotları bulunan iki kadın, ayakkabı endüstrisinde hayvan derisinin kullanılmasını, Miami kıyılarında bulunan bir ayakkabı dükkanının karşısında protesto etti.
Protestoyu izleyen vatandaşlar ise eylemcilerin fotoğrafını çekti.


BOĞALAR İÇİN SOYUNMUŞLARDI

PETA’cılar, geçen hafta her yıl binlerce kişinin katıldığı boğa koşularını protesto etmek için Washington’daki İspanya Büyükelçiliği önünde soyunup sokaklarda koşmuştu.
Büyükelçilik önünde protesto gösterisi yapan grup üyeleri, başlarına boynuz figürleri takarak yarı çıplak olarak ’kanlı boğa güreşlerine son’ yazılı pankartlar taşımıştı.
Eylemciler, Washington sokaklarında yaptıkları çıplak koşuyla yüzlerce kişinin ilgisini çekmeyi başarmıştı.
Hayvan haklarının en güçlü savunucusu olan PETA’ya pek çok ünlü de destek veriyor. PETA eylemcisi ünlülerden bazıları şunlar: Charlize Theron, Pamela Anderson, Kim Basinger, Alicia Silverstone, Anna Nicole Smith.
PETA’nın en çok kızdığı ünlü ise kuşkusuz Jennifer Lopez. Hatta grup üyelerin ünlü Latin şarkıcıyı eleştirmek için kurdukları bir internet sitesi bile var. PETA’nın ses getiren eylemlerinden birisi ise Brezilyalı manken Gisele Bundchen’in podyumda basılmasıydı. Ünlü iç giyim markası Victoria’s Secret’ın defilesinde Gisele Bundchen ‘kedi yürüyüşü’ yaparken podyuma atlayan PETA üyesi dört kadın, "Gisele: Aşağılık Kürklü" pankartları açmıştı.
..
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 16:21:54
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 16:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BÜTÜN HAYVAN KATİLLERİNİ KINIYORUZ IP: 85.98.130.xxx Tarih : 29.06.2005 12:04:09
HAYVANLAR TÜM İNSANLIĞA AİT OLUP HER İNSANIN SAHİP ÇIKMASI GEREKEN CANLILARDIR.SADECE AVCILARIN HAKKI YOK.TÜM İNSANLARIN ONLAR ÜZERİNDE HAKKI VARDIR.İNSANLARIN YAŞAMASINA KA TKIDA BULUNAN CANLILARA SAHİP ÇIKALIM.BİRİLERİNİN AVCILAR KULÜBÜ ADI ALTINDA TÜM İNSANLIĞIN ORTAK DEĞERİ OLAN HAYVANLARI KATLETMESİNİ KINIYORUZ.BAHÇEMDE KEKLİK SESİ DUYMAK İSTİYORUM.ONU VURANLARIN KAFASINDA TÜFEKLERİ KIRMAK LAZIM.