19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Petrol karşılığı seks!

ABD İçişleri Bakanlığı bünyesindeki petrol işletmelerinin idaresinden sorumlu daire Minerals Management Service memurlarının, geniş çaplı bir yolsuzluğuna bulaştığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığının Baş Müfettişi Earl Devaney tarafından 2 yıldan fazla süren bir soruşturmanın sonunda hazırlanan raporda, memurların etik değerleri göz ardı ederek çalıştığı, petrol firmalarının çalışanlarıyla cinsel ilişkiye girdiği, usulsüz biçimde hediyeler aldığı, federal kuralları ciddi biçimde ihlal ettiği bildirildi.

Bazıları birden fazla olmak üzere 233 tanığın dinlenmesi ve 470 bin sayfa belge ve elektronik posta mesajının incelenmesiyle hazırlanan raporda, dairede uyuşturucu kullanımı ile fuhuşun yaygın olduğu, birçok memurun kimseye bildirmeden dışarıda da çalışması, işlerine baktıkları petrol şirketlerinden yüklü hediyeler alması, sözleşmelerde tanıdıkların kayrılması gibi yolsuzluk ve usulsüzlükler yer alıyor.

Minerals Management Service'in ise, raporla ilgili henüz açıklamada bulunmadığı belirtiliyor.

İçişleri Bakanlığı soruşturma raporunda sözü edilen petrol şirketleri arasında Chevron Corp, Shell Oil, Hess Corp ve Gary Williams Energy Corp. yer alıyor.

Star
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 23:16:52
Güncelleme :11 Eylül 2008 Perşembe 23:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?