19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Pile'de İngiliz-Rum oyunu

Türkler'in elindeki toprakları almanın hesaplarını yapan Rumlar, tapulu Türk topraklarına da göz dikti.
Rumlar'ın, ara bölge ile İngiliz üs toprakları içerisinde yer alan Pile Köyü'ndeki Türkler'e ait tapulu malları, ederinin çok üzerinde paralar teklif ederek ele geçirmeye çalıştığı öğrenildi.
Adadaki Türk varlığını yok etmek için uğraş veren Rum yönetimi, Türk ve Rumlar'ın birlikte yaşadığı ara bölge içerisindeki Türkler üzerinde egemenlik kurmaya çalışıyor.
Zengin bazı Rumlar'ın, Türkler'in elindeki arazileri satın alma girişiminin son zamanlarda yoğunlaştığı belirtiliyor.
Satın alma girişiminde bulunan Rumlar'ı, Rum Yönetimi'nin teşvik ederek yönlendirdiği öğrenildi. Bu suretle mülk konusundan başlayarak, Türkler üzerinde Rum egemenliği tesis edilmeye gayret ediliyor.
Bu arada Pile'ye KKTC'den yoluna barikat kurarak köye girişleri denetim altına alan İngiliz üs yetkililerinin, Türkler'e yönelik baskıcı yöntemleri arttırdıkları bildiriliyor.
Girişte çeşitli zorluklarla insanları aşağılayan İngiliz üs yetkilileri, şimdi de Beyarmudu İngiliz Üsler bölgesindeki ağıllarda çalışan Türkiye kökenli KKTC yurttaşlarını tespit etmeye çalışıyor. Üs yetkililerinin, Türkiye kökenli KKTC yurttaşlarının üs bölgesinde çalışmasını yasaklama hazırlığı içerisinde olduğu bildirildi.
İHA-MESUT GÜNSEV/LEFKOŞA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2004 Salı 14:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?