17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Piriştina Perşembe günü toprağa verilecek

Karşıyaka İlçesi’ndeki başkanlık lojmanında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın, perşembe günü Konak Meydanı’ndaki Konak Camii’nde ikindiye müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Narlıdere Yeni Mezarlık’ta toprağa verileceği açıklandı.
Ahmet Piriştina’yı hayatını kaybetmeden önce son görenlerden olan İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erdal İzgi, cenaze töreni ile ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Ahmet Piriştina’nın Alsancak Semti’ndeki evinin önünde basın mensuplarına açıklama yapan Erdal İzgi, "Allah rahmet eylesin. İzmir’in, Türkiye’nin, dünyanın başı sağolsun. Başkanımızı perşembe günü, o çok sevdiği ve büyük emekler verdiği, üzerinde çok titrediği, dantel gibi işlediği Konak Meydanı’nda, Konak Camii önünden, ikindi namazına müteakip belediye sarayı önünde bir tören yapılacak, sonra Konak Camii’nde ikindiye müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Narlıdere Yeni Mezarlık’ta toprağa verilecek" dedi.
İzgi, devlet töreni olup olmayacağı konusunda ise, "Devlet töreni olmuyor. Zaten böyle şeyleri sevmezdi" diye konuştu.
Dün saat 23.50’ye kadar Başkan Piriştina ile bir arada olduklarını belirten Erdal İzgi, ölüm nedeni konusunda, "Herhalde olsa olsa kalp krizi olsa gerek. Hiç bir sorunu yoktu. Çünkü gece saat 12’ye 10 kalaya kadar beraberdik. Sabah saat 10.00’da buluşacaktık ve çok iyi ayrıldık. Bütün gece de tavla oynadık. Hiç bir rahatsızlığı yok" dedi.
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2004 Salı 19:30:43
Güncelleme :15 Haziran 2004 Salı 19:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?