17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

PKK: Türkiye'yi parçalamak istemiyoruz

Abdullah Öcalan'ın, Kenya'da yakalanmasında sonra verdiği talimatla, 1 Eylül 1999 tarihinden itibaren tek taraflı ateşkes ilan eden bölücü örgüt, bu kararını dünden itibaren askıya aldığını açıkladı.

Kuzey Irak'ta yapılan ve uydu aracılığı ile canlı yayınlanan basın toplantısında, PKK'nın yerine kurulan Kongra-Gel'in başkanlığına yeniden seçilen Zübeyir Aydar konuştu.

Kapatılan DEP'in eski milletvekili olan ve yurt dışına kaçan Aydar, örgüt içinde görüş ayrılıklarının bu kongrede giderildiğini, Öcalan'ın talimatları doğrultusunda yönetimde önemli değişiklikler yapıldığını ve tüzüğün değiştirildiğini söyledi. Zübeyir Aydar, “Sorunlar önemli oranda giderildi ve Öcalan çizgisinde buluşuldu” dedi.

Örgütün saat 10.00'da düzenlediği dağdaki basın toplantısı, uydu aracılığıyla yayın yapan Mezopotamya TV'den (ME-TV) saat 10.00'dan itibaren canlı yayınlandı. Zaman zaman yayın kesilirken Zübeyir Aydar, 16- 26 Mayıs tarihleri arasında Kongra- Gel'in olağanüstü kongresini yaptığını bu toplantı sonunda dünden itibaren yeniden silahlı eylemlere başlama kararı aldıklarını açıkladı.

Musul'da PKK-KONGRA GEL'in başkanı Zübeyir Aydar, "tek taraflı ateşkesin önemi kalmadı. Türkiye'yi parçalamak istemiyoruz, demokratik bir Türkiye istiyoruz" dedi.

Aydar, Türkiye'nin ateşkes ilan etmesi ve ateşkesin çift taraflı olması gerektiğini vurguladı.

Tek taraflı ateşkesin ilan edildiği 1998 yılından bu yana 700 operasyon düzenlendiğini belirten Aydar, yaklaşık 500 militanın öldürüldüğünü ve bütün barış çağrılarının reddedildiğini söyledi.

Örgütün silahlı güçlerini, barışta samimiyetin ifadesi olarak Türkiye dışına çektiklerini söyleyen Zübeyir Aydar, "ancak gönderilen barış grupları cezaevine atılmıştır ve biz Türkiye'yi parçalamak istemiyoruz. Demokratik bir Türkiye istiyoruz" dedi.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2004 Salı 22:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?