26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

PKK çekilmeyi durdurdu!

PKK'nın Kandil'deki elebaşı Cemil Bayık, çözüm sürecinde AK Parti hükümetinin şu ana kadar bir adım atmadığını belirterek, "Bu şu anlama geliyor; sorunu çözmek istemiyor, ezmeyi esas alıyor. Savaşmak istiyor. Buna karşı kendimizi savunacağız. Hiç kimse PKK'yı bu saatte sonra yenemez" ifadelerini kullandı.

ANF'ye göre, Bayık çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bayık, bu sürecin devam etmesi için uğraştıklarını, Türk hükümeti ve devletinin ise sürecin kesintiye uğraması için çalıştığını öne sürdü. Bayık, "Bu nedenle hassas bir aşamadan geçiyoruz" dedi.

Çözüm sürecinin içinde bulunduğu aşamaya dönük mesajlar veren Bayık, Türk devletinin üzerine düşen rolü yerine getirmediğini belirtirken, şimdi bir paketle halkın kandırılmaya çalışıldığını savundu.

Devlete 1 Eylül'e kadar tarih verdiklerini söyleyen Bayık, devletin şu ana kadar bir adım atmadığını belirterek, "Bu şu anlama geliyor; sorunu çözmek istemiyor, ezmeyi esas alıyor. Savaşmak istiyor. Buna karşı kendimizi savunacağız. Gerillayı durduruyoruz. Eğer operasyon yaptıklarını görürsek, bu operasyonlara karşı meşru savunma yapacağız. Savaşı daha da şiddetlendirmek isterlerse, Güney'e gelen grupları yeniden göndereceğiz" diye konuştu.

"Hiç kimsenin PKK'yı bu saatte sonra yenemeyeceğini" öne süren Bayık, "PKK ihanete ve teslimiyete karşı kuruldu. Hiç kimse PKK'yı teslim alamaz. Bu PKK gerçeğidir. PKK'nın kültürü ve ahlakı bu esaslar üzerine kuruldu" dedi.
Ortadoğu'daki gelişmelere değinen Cemil Bayık, "İstikrar tüm halkların ihtiyacıdır. Eğer Ortadoğu'da istikrar istiyorlarsa, Abdullah Öcalan'ın özgür olması gerekecek" diye konuştu.
25 Kasım'a ertelenen Kürt Kongresi'ne ilişkin bir soruya cevap veren Bayık, "Ulusal Kongre halkımızın talebidir. Halkımızın yüzyıllık rüyasıdır. Bu kongrenin yapılması gerekiyor. Apo bu kongrenin olmasını istedi ve PKK da bunun için çalıştı" dedi.
"Ortadoğu'da şiddetli bir savaş yürütülüyor. Kürtler eskisi gibi değil. Canlandı ve güçlendi" diyen Bayık, "Kürtler birinci güçtür; Kürtler olmadan hiç kimse Ortadoğu'da kendi çıkarlarını koruyamaz. Kongre'nin Kürtler için demokratik bir strateji oluşturması gerekiyor. Kürtlerin böyle bir stratejiye ihtiyacı var. Kürtler bu şekilde kendilerini katliamlardan koruyabilir" diye konuşt

 

anka
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2013 Perşembe 17:52:25
Güncelleme :5 Eylül 2013 Perşembe 18:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Haydar IP: 88.227.200.xxx Tarih : 5.09.2013 21:41:38

gitmessen gitme bizde   kovalarız o zaman dört nal gidersiniz hain vatan haini.