30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

PKK eylem yapmasın

DTP, Şırnak'taki çadır eylemini deklarasyonla bitirdi. Genel Başkan Yardımcısı Ayna, Ankara'dan "genel af", PKK'dan eylem yapmama talebinde bulundu..

DTP, Cudi ve Gabar Dağı'nın kesiştiği Kasrik bölgesinden hükümete, "operasyon tezkeresini" geri çekme, PKK'ya da eylemleri sona erdirme çağrısında bulundu. DTP'nin sınır ötesi operasyonu protesto amacıyla başlattığı "Demokratik Çözüm Yürüyüşü" kapsamında Kasrik'te yapılan çadır eylemi olaysız sona erdi. Yaklaşık 4 bin kişi önceki geceyi dağdaki çadırlarda geçirdi. Sabah ise eylemciler, "operasyonlara son" yazan tişörtler giyerek Cudi Dağı'nın bulunduğu yamaçlara çıktı.

CUDİ'DE OPERASYON SÜRDÜ
DTP'li Emine Ayna partisinin çözüm deklarasyonunu açıklarken "Buradan, ölümlerin yürek kanattığı yerden ölerek, öldürerek değil, yaşayarak, yaşatarak çözmek mümkün" dedi. Ayna, Kürt kimliğine anayasal güvence ve cezaevlerindekilere genel af isterken deklarasyonda "TBMM'yi operasyon tezkeresini geri çekmeye ve operasyonları urdurmaya, buna karşılık olarak da PKK'yı eylemsizlik konumuna çağırıyoruz" denildi. Eylemin gerçekleştirildiği sırada Cudi Dağı'nın arka kısımlarında PKK'lılara yönelik operasyon da hız kazandı. Havadan destek de verilen Gabar ve Cudi'deki operasyon Bestler-Dereler bölgesine kaydırıldı.

Güvenlik güçleri müdahale etmedi

İstanbul'dan Şırnak'taki yürüyüşe katılmak üzere yola çıkan konvoy bölgeye iki günde ulaşabildi. Toplam 11 noktada güvenlik ve kimlik kontrolü yapıldı. Bazı otobüs şoförlerine de kravat takmadıkları için para cezası kesildi. Bazı otobüslerde "canlı bomba" iddiasıyla arama yapıldı. Kasrik bölgesinde ise bölge milletvekillerinin, iki gün öncesinden valilik, emniyet ve güvenlik güçleri ile yaptıkları görüşmeler doğrultusunda tatsız bir olay yaşanmadı. Eylem süresince çevrede konuşlanan güvenlik güçlerinin herhangi bir müdahalesi söz konusu olmadı.

Sabah
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 07:46:16
Güncelleme :7 Şubat 2008 Perşembe 15:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kiraz IP: 163.156.240.xxx Tarih : 7.02.2008 11:18:28

hayirdir ne olduda birden 90 derece donus yaptilar bunlar.kacis yollari tikandi galiba.birde utanmadan tehdit edercesine operasyonlari durdurma cezaevlerindekileri af,buna karsida pkk eylem durdursun demis.tehdite bak,siz kim oluyorsunuzda tehdit yagdiriyorsunuz.sehit olan asker senin evladin olsaydi o zamanda ayni dermiydin acaba. af ciksin yasasini onaylarmiydi bu sahis.