26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

PKK Hakkari'de şantiye bastı

PKK şantiye bastı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yol yapımında çalışan işçilerin kaldığı şantiyeyi basan PKK'lı teröristler 2 iş makinesi operatörünü kaçırdı.

Kuzey Irak sınırında bulanan Yaylapınar ve Konur köyleri arasındaki Sosi deresi bölgesinde meydana gelen olayda bir grup PKK'lı terörist, yol yapımında çalışan işçilerin bulunduğu şantiyeyi bastı.

Örgüt propogandası yapan PKK'lılar, ardından 2 iş makinesini ateşe verdi.

İşçileri şantiyedeki minibüsle Şemdinli ilçesine gönderen teröristler, 2 iş makinesi operatörünü yanlarına alıp Kuzey Irak yönüne doğru uzaklaştılar.

Şantiye baskını, ilçeye gelen işçilerin jandarmaya haber vermesiyle ortayı çıktı.

Kaçırılan 2 operatörün kurtarılması ve PKK'lıların yakalanması için güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Bu arada PKK'lıların bir süre önce, yolda çalışma yapan firmanın yetkililerini arayarak işi durdurmaları konusunda tehditlerde bulundukları öğrenildi.



 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 09:54:23
Güncelleme :28 Mayıs 2009 Perşembe 10:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet IP: 78.184.188.xxx Tarih : 28.05.2009 11:13:58

 PKK yı destekleyen bütün hainlere sesleniyorum. Bakın bölgeniz neden geriye kalıyor görün,görmüyorsanız Allah o verdiği gözlerinizi kör etsin. size hizmet gelmesini istemiyor.Siz hale onlara yardım yataklık ediyorsunuz. Ama unutmayın herzaman bu ülkede AKP iktidarda olmayacak.