17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

PKK Kuzey Irak'ta 17 kampta hazırlıkta

Terör örgütü PKK Kongra-Gel’in, Türk ve Amerikan ordusunun olası müdahalesine karşı Kuzey Irak’ta 17 ayrı kampta hazırlık yaptığı ortaya çıktı.

Sınır birliklerinin uyarıldığı ifade edilen raporda, örgütün ateşkese son verdiğini duyurduğu tarihten itibaren, siyasi ve kültürel eğitimleri asgariye indirip, günlük silahlı eğitimlerini sekiz saate çıkardığı belirtiliyor.

Raporda ayrıca, son altı ay içinde bin 500 silahlı örgüt üyesinin Irak ve İran üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığı vurgulanıyor. Güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmekten kaçınan örgüt üyelerinin, vur-kaç eylemleri ile uzaktan kumandalı mayınları patlatarak saldırı eylemi yaptığı, bu nedenle de sınır birliklerinin uyarıldığı belirtiliyor.

Silahlar Irak, İran ve Ermenistan’dan

Müdahaleden korkan örgütün, bu amaçla son bir yıl içerisinde Irak, İran ve Ermenistan’dan 1 milyon 700 bin dolar değerinde silah satın aldığı ve bu silahlarla örgüt üyelerinin eğitim yaptığı ifade ediliyor.

Silahların çoğu Rus yapımı

Silahların çoğunun Rus yapımı olduğu ve bunlar arasında RPG-7 roketatar, Kanas marka suikast silahı, Kalaşnikof, G-3, G-1, M-16 uzun namlulu piyade tüfeği, Biksi ağır makinalı tüfek, el bombası ve mayınların bulunduğu belirtildi.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2004 Pazar 02:53:38
Güncelleme :4 Temmuz 2004 Pazar 02:56:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?