19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

PKK mayını bir çocuğun canını aldı

Bingöl'ün Genç İlçesi'ne bağlı Servi Beldesi'nde odun toplamaya giden çocuklar teröristlerce döşenen mayına bastı. Mayının patlaması sonucu, 3 çocuk ağır yaralandı. Askeri helikopterle Bingöl Devlet Hastanesi'ne götürülen çocuklardan biri yolda yaşamını yitirdi.


Genç İlçesi Servi Beldesi kırsalında bugün sabah saatlerinde odun toplamaya giden çocuklar, daha önceden PKK'lı teröristlerce araziye döşenen mayına bastı. Mayının patlaması sonucu kimlikleri öğrenilemeyen 3 çocuk ağır yaralandı. Askeri helikopterle Bingöl Devlet Hastanesi'ne götürülen çocuklardan biri yolda yaşamını yitirdi. Hastanede tedavi altına alınan diğer 2 çocuğun sağlık durumunun da ağır olduğu bildirildi.


DİYARBAKIR'DA BİR KORUCU

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde bulunan Komando Tabur Komutanlığı ile eğetim alanı arasındaki yolda PKK'lı teröristlerce yerleştirilen mayınların uzaktan kumanda ile art arda patlatılması sonucu bir korucu şehit oldu, bir korucu yaralandı.

Olay, akşam saat 19.30 sıralarında Muş- Kulp Karayolu'nda bulunan Kulp Jandarma Komando Taburu ile eğitim alanı arasındaki yolda meydana geldi. PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayın, akşam köy korucularını taşıyan minibüsün geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamayla birlikte minübüsten inen köy korucular patlamanın olduğu yere giderken bu kez yola döşenen ikinci mayın yine uzaktan kumandayla patlatıldı.

Patlamada köy korucusu Değer Tanrıverdi şehit olurken, bir köy korucusu da yaralandı. Yaralı korucusu helikopterle Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. Olaydan sonra Muş-Kulp Karayolu trafiğe kapatılırken, güvenlik güçleri operasyon başlattı
A.A
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2006 Pazar 13:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?