22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

PKK mercek altında

Türkiye, başta PKK olmak üzere terör örgütlerinin Avrupa'daki örgütlenmesini yeniden incelemeye aldı. İstihbarat birimleri tarafından hazırlanan raporun PKK başlığı çarpıcı detaylar içeriyor.

İstihbarat birimlerinin yaptığı çalışmada, örgütün Avrupa ülkelerinde federasyonlar, dernekler ve birlikler vasıtasıyla teşkilatlandığı ve örgüte sempatizan kazandırdığı belirlendi.

Çalışmada, PKK'nın öncelikle Almanya, İngiltere ve Belçika'da ciddi yapılanma içinde olduğuna dikkat çekildi.

Raporda, PKK'nın Avrupa yapılanması detaylı olarak anlatılıyor, örgüte ait bürolar, yayın evleri, yayın kuruluşları ve sempatizan sayısı belirtiliyor.

Almanya ilk sırada

PKK'nın Avrupa listesinde ilk sırayı Almanya alıyor. Örgütün, Almanya'da 189 dernek, federasyon ve kulüp gibi oluşum ve Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu çatısı altında çok sayıda büro ile 13 dergisi bulunuyor.


Raporda, örgütün Avrupa ülkelerindeki yapılanması sayesinde başta uyuşturucu ve insan kaçakçılığı olmak üzere ciddi gelir sağladığı ve bu gelirle de Kuzey Irak ve Türkiye'deki kamplardaki elemanlarına silah gibi lojistik destek aktarıldığı belirtildi.

Raporda, örgütün diğer Avrupa ülkelerindeki teşkilat yapısı ise şöyle aktarılıyor:


Avusturya: 9 dernek,

Belçika: Konkurd (Avrupa Kürt Dernekleri Konfederasyonu) çatısında 9 federasyon 11 dernek, 2 spor kulübü,

Fransa: 11 dernek,

Hollanda: 11 dernek, 4 birlik 1 komite, Heerburg'da eğitim merkezi

İngiltere: 9 dernek, 1 komite

İsviçre: 20 dernek 5 birlik

İtalya: 3 dernek, 2 büro

Yunanistan: 10 kuruluş,

İspanya: 3 dernek.

Çalışmada, örgütün insan hakları gibi gerekçelerle gördüğü destek sayesinde, Türkiye'deki eylemlerini finanse edebildiği, militanlara ideolojik eğitim verdiği, basın yayın organlarıyla çok yönlü proganga yapabildiği ifade edildi, "örgütün Türkiye'deki çalışmalarını kontrol edilebilir seviyeye gelmesine karşın yurtdışı destekle ayakta kalmayı başarıyor" denildi.

ALMANYA-PKK

Almanya'nın Rheinland-Pfalz Eyaleti Yüksek İdare Mahkemesi, terör örgütü PKK'yı desteklediği gerekçesiyle Alman vatandaşı olmak isteyen Dara F. adlı bir Iraklının talebini reddetti.

Mahkeme kararında, Dara F.'nin 1998-2001 yılları arasında 'Kürdistan Kültür Merkezi' adlı dernek üyesi olduğu ve böylece terör örgütü PKK'yı desteklediği belirtildi.

Dara F.'nin, 2000 yılında yaptığı Alman vatandaşlığı başvurusunun Ludwigshafen Yabancılar Dairesi tarafından daha önce reddedildiği, 1992 yılından bu yana Almanya'da yaşayan bu kişinin iltica talebininse 1994 yılında kabul edildiği belirtildi.

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 14:34:29
Güncelleme :15 Temmuz 2005 Cuma 18:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?