18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

PKK Tunceli’de bir eri kaçırdı

Tunceli'de yol kesen PKK militanları, vatandaşların paralarını ve değerli eşyalarını gasp etti. Teröristler araçlardan birinde bulunan bir eri de kaçırdı.

Tunceli'de yoldan geçen araçları durduran terör örgütü PKK militanları, araçlardan indirdikleri vatandaşların paralarını ve değerli eşyalarını gasp etti. Teröristlerin araçların birinde bulunan bir askeri de kaçırdılar.

Edinilen bilgiye göre, saat 18:30 sıralarında Tunceli - Pülümür Karayolu'nun 35. kilometresindeki Zağge mevkiinde yolu kesen teröristler, yoldan geçen araçları iki yönlü olarak durdurdu. Vatandaşları araçlardan indiren teröristler, paralarını ve değerli eşyalarını gasp ettikten sonra kaçtı. Vatandaşları yaklaşık 1.5 saat bekleten teröristler, araçların birinde bulunan bir askeri de kaçırdılar.

Tunceli Valisi Mustafa Erkan, Zağge mevkiinde yolu kesen teröristlerin araçları durdurarak vatandaşları 1.5 saat beklettiğini, para ve değerli eşyalarını gasp ettikten sonra kaçtıklarını söyledi.



VALİ OLAYI DOĞRULADI



Tunceli-Pülümür karayolunu kesen bir grup teröristin 40 kadar aracı bir süre alıkoydukları, sürücü ve yolcuları soydukları bildirildi.



Tunceli Valisi Mustafa Erkal, Tunceli-Pülümür karayolu 35. kilometresindeki Zağge mevkiinde bir grup silahlı teröristin, araçları
durdurarak bir süre eylem yaptıklarını, sürücü ve yolcuların para ve
değerli eşyalarını aldıklarını söyledi.

KAÇIRILAN ER TRABZONLU


Eylemden sonra Tunceli'ye gelen araçları Mamiki mevkiinde karşılayan Vali Erkal, burada yaptığı açıklamada, 5 kişi oldukları öğrenilen teröristlerin, saat 18.30 sıralarında başladıkları eylem sırasında yaklaşık 40 kadar aracı silah zoruyla durdurarak, soygun ve eylem yaptıklarını belirtti.

Erkal, teröristlerin daha sonra, bir kişiyi yanlarına alarak götürdükleri yönünde ihbar aldıklarını, teröristlerin yakalanması içinbölgede başlatılan operasyonun sürdürüldüğünü bildirdi. Kaçırılan kişinin Adıyaman'da vatani görevini yapmakta olan ve izinli olarak memleketi Trabzon'a giden Coşkun Kıran adlı jandarma eri
olduğu öğrenildi.


AA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2005 Salı 08:58:16
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 09:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?