20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

PKK'da iç çatışma:8 terörist öldü

PKK’da liderlik mücadelesine giren Murat Karayılan ve Suriyeli Fehman Hüseyin’in adamları arasında çıkan çatışmada 8 terörist öldü.

İran güvenlik güçlerinden kaçan ve Karayılan’a bağlı olduğu bildirilen 6 terörist Salmas adı verilen bölgede bulunan Cander köyü yakınlarındaki bir mağarada gizlenirken, “Dr. Bahoz” kod adlı Hüseyin’e bağlı bir grubun baskınına uğradı. “Muto” kod adlı teröristin liderliğindeki Hüseyin’in adamları yedi kişiyi öldürdü. Öldürülen “Salih”, “Baran”, “Devrim”, “Hüseyin”, “Rubar”, “Zilan” ve “Tekoşer” kod adlı örgüt mensuplarının cesetleri bölgede arazi taraması yapan İran güvenlik güçleri tarafından bulundu.
Olayın ardından Karayılan tarafından görevlendirilen “Yılmaz” kod adlı terörist, yedi kişiyi infaz eden grubun sözde lideri “Muto” kod adlı teröristi Kızılkent yakınlarında pusuya düşürerek öldürdü. Bu arada Bitlis’te bir grup PKK’lı, merkeze bağlı Bölükyazı köyü Jandarma Karakolu’nun nöbet mevzilerine el bombaları ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada 1’i uzman çavuş 4 asker yaralandı

AA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 06:15:58
Güncelleme :31 Mayıs 2008 Cumartesi 06:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?