19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

PKK'lının cenazesine ambulans tahsisi

Diyarbakır’da geçtiğimiz hafta ölen PKK/KONGRA-GEL üyesinin evine taziye ziyaretine giden Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir, bu kez bir başka teröristin cenazesi için ambulans tahsis etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Adana’da geçen mayıs ayında eylem hazırlığındayken polisin düzenlediği operasyonda yaralı ele geçip, üç gün sonra ölen PKK’lı 25 yaşındaki Şiar Perinçek’in cenazesinin getirilmesi için belediyenin resmi plakalı ambulansını sevk etti.

Çatışmada yaralı ele geçirilmişti

Hatay’ın Amanos kırsalında bomba eğitimi aldıktan sonra, eylem yapmak için Adana’ya gelen PKK/KONGRA-GEL üyesi Şiar Perinçek, 28 mayısta diğer örgüt elemanlarıyla buluşmaya gittiği sırada polisle çatışmaya girerek yaralı ele geçirilmişti.

Perinçek, kaldırıldığı hastanede üç gün süren tedaviye rağmen kurtarılamazken, örgüte yönelik yapılan çalışmalarda dört kişi TNT kalıpları,
C-4 patlayıcıları ve elektronik ateşlemeli fünye ile birlikte yakalanmıştı.

Genelde cenaze taşınıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, cenazesinin getirilmesi için belediyenin ambulansının tahsis edildiği Şiar Perinçek’in ailesine de taziye ziyaretinde bulundu. Tek bir ambulansı bulunan Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilileri ise, bu araçtan yararlanmak için dilekçeyle başvurulması gerektiğini, Daire Başkanı Zülküf Atlı’nın izniyle tatil günlerinde veya acil durumlarda da görev kağıdı çıkarılıp, ambulansın tahsis edilebildiğini bildirdi.

Perinçek’in cenazesine ambulansın kimin talimatıyla gönderildiği konusunda bilgi aktarmayan yetkililer, "belediyemizin bir tane ambulansı var. Donanımlı olmadığı için de hasta sevkinde değil, genelde cenazelerin sevk edilmesinde kullanılıyor" dedi.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2004 Cumartesi 16:30:17
Güncelleme :14 Ağustos 2004 Cumartesi 16:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?