26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

PKK'nın çekilmesi kamerada

PKK harekete geçti, sınıra doğru yol almaya başladı. Termal kameralara yakalanan grupların görüntüleri ortaya çıktı.

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, 25 Nisan'da Kandil'de düzenlediği basın toplantısında, sınır dışına çekilme sürecinin 8 Mayıs'ta başlayacağını duyurmuştu. Açıklamanın ardından kırsal alanda yaşayan PKK'lıların harekete geçtiği görüldü. Kaldıkları mağaralardan çıkarak çekilme hazırlıkları yapan PKK'lılar, gece karanlığında sınıra doğru hareket etmeye başladı. Çekilmenin ilk görüntüleri ortaya çıktı.

TEK SIRA 5 METRE ARAYLA

Akşam gazetesinden Levent Albayrak'ın haberine göre; Hakkari kırsalından sınıra doğru hareket eden bir grup termal kameralara yakalandı. 6-7 kişilik gruplar halinde yürüdükleri görünen PKK'lı grup, güvenlik görevlileriyle karşılaşmamak için sarp alanları ve ağaçlık bölgeleri tercih etti. Tek sıra halinde ve aralarında yaklaşık 5 metre mesafe bırakarak yürüdükleri görünen PKK'lıların güvenlik nedeni ile gece karanlığında ilerledikleri ve ortalama 9 saat yaya olarak yol kat ettikleri öğrenildi.

KANDİL'E GERİ DÖNÜN ÇAĞRISI

Çekilme sürecinde Kandil'den gelen ve güvenlik güçleri tarafından tespit edilen telsiz konuşmalarında PKK'lıların 8 Mayıs'ta aynı anda hareket ederek sınırı geçmeleri isteniyor.

Öte yandan istihbarat birimlerinin elde ettiği bir başka bilgiye göre de PKK komuta kademesi uzun yıllar Kandil'de kalmış, sonrasında örgütten ayrılarak 'eve dönmüş' bazı isimleri geri çağırma kararı aldı.

TBMM Başkanı: PKK çoktan çekildi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, PKK'lı teröristlerin sınır dışına çıkmasıyla ilgili olarak, "8 Mayıs tarihi sanal bir tarihtir. Onlar şimdiye çoktan çekildi" dedi.

A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün çözüm sürecine ilişkin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, " PKK nasıl çıkması gerekiyorsa şu anda çıkmıştır" dedi.

Çiçek, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

''8 Mayıs tarihi sanal bir tarihtir. Bir kısım şunlar bunlar olmasın diye tarih verirler. Onlar şimdiye çoktan çekildi. Hiç merak etmeyin. Yapılmış bitmiş bir iş için 8 Mayıs'ı beklemenize, 8 Mayıs üzerinden değerlendirme yapmanıza da gerek yok. Büyük ölçüde çekilmesi gereken kimlerse onları şimdiye çoktan çekmiştir. PKK terör örgütünün yapısını iyi okuyabilirseniz geriye dönük tecrübelerinden onlar 8 Mayıs der, bir kısım önceden tedbirlerini alır giderler.''

...
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2013 Cumartesi 19:25:18
Güncelleme :4 Mayıs 2013 Cumartesi 21:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 5.61.150.xxx Tarih : 5.05.2013 10:20:50

tarih randevu bunlar bizim yasantimizdada  hic önemli degildir  bunu zaten bizde biliyoruz buna ragmen bu konudada yok su gün yok su saatte dendigini duyanca acaba memletimde bir randevu ya tarihe uyummu basladi  sorusu aklima geldi derken bazende binde bir olanmi oluyor da sözündemi duruluyor aklima gelmedi diyemem. bir kisiyle bulusacaksin  saat 10.na dogru gel der !!!! (tam 10 da demez. bir kisiye saati sorarsin saat 10 der aslinda saat 10-na 9 dakika var!!! (neden saati tam söylemez). iki gün sonra bulusalim  dersin o isi allaha baglar kismetse !!! (genelde baska zaman allahin adinianmayanlar neden bu zamanda isi ona yüklerler). ya da bir randevuya kim önce gelirse  sonradan gelen bekleten kendi kendine ben beklemem  sahsi meseleye getirir sonradan gelmeyi bir özellik zanneder  vs. vs. böyle giderizde gideriz her ne ise... su anda pkk da gideriz degideriz diyor ister gitsinler ister gitmesinler su andaki gidislerindende kalislarindanda memnunluk vardir durum sakindir yarinlarada allah kerimdir yada zora gelirlik oldu zora gelince ne yapilir ilk is isimiz  allaha havale edilir ne kadar iyiye   gittigi görüldükce  allahimiza dua edelir ama taaki kuyrugu basmayincaya kadar sözümüzüde hatirlitilir kuyruk lara dikkat edelim bilirsiniz kuyruk acisinin hikaye leri bizdede cok mu cokkkk insalah siyasi konular yolu yoldur yola böylede devam mi devam edilir bu ediste kuyruklar tava sapi gibi havadadir (eski tavalari bilen bilir ) kuyruk garantidedir garantide simdi her iste malda aranmaktadir.