18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

PKK´nın kasası yakalandı

PKK/KONGRA-GEL adına vergi adı altında para toplayan bir kişi İzmir’de yakalandı. Elazığ’da ise terör örgütü mensubu bir kişi yakalandı.

Örgütü üyesi olduğu belirlenen Ramazan Korkmaz, iki gün süren takip sonucunda kadifekale semtinde gözaltına alındı.

Korkmaz, ilk ifadesinde 1996 yılında örgüte girdiğini, 1999 yılında örgüte madde destek sağlamak amacıyla İran sınırından Türkiye’ye giren şahıslardan kişi başına vergi olarak 1 Euro para topladığını itiraf etti.

Dosyası kabarık

Korkmaz’ın 8 yıl boyunca çeşitli illerde "Atatürk’e hakaret, örgüt üyesi olmak, sabotaj" suçlarından 10 defa gözaltına alındığı ve Adana DGM tarafından hakkında arama kararı bulunduğu tespit edildi.

Korkmaz çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, evinde sakladığı ileri sürülen Veli Şener, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Elazığ’da bir kişi yakalandı

Elazığ’da terör örgütü TKP/ML-TİKKO mensubu bir kişi yakalandı. Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince bir süredir takip edilen örgüt üyesi, bir internet kafeden çıkarken yakalanarak gözaltına alındı.

Örgüt üyesinin üzerinde ve gösterdiği yerlerdeki aramalarda bir adet tabanca ile bir adet elektrikli fünye ve çok sayıda örgütsel doküman elegeçirildi. Operasyon sonrası geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 02:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?