29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

PKK'nın kasasına kilit!

PKK terör örgütünün lideri terörist Abdullah Öcalan’ın sevgilisi olduğu öne sürülen Rozerin kod adlı Ayfer Kaya’nın Almanya’da yakalanmasının ardından, 5 ayı aşkın süredir kayıp olan PKK’nın para kasası Nedim Seven de önceki gün İtalya’da yakalandı.


Seven’in bir süredir Roma’da yaşadığı anlaşıldı. İtalyan Adalet Bakanlığı, gözaltına alınan Seven’in yakalanmasıyla ilgili olarak perşembe gecesi Ankara’yı bilgilendirdi. Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı Seven’in yakalandığı bilgisi üzerine Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı’yla temasa geçti. İçişleri Bakanlığı da Seven’le ilgili çalışma başlattı. Devreye giren Türk Interpol’ünün, İtalya’dan resmi bilgi talebinde bulunduğu öğrenildi.


Öcalan’ın yakın kadrosunda yer alan, PKK’nın Avrupa’daki önemli organizatörlerinin başında gelen ve örgütün para kasası olarak tanımlanan Seven ilk olarak Ağustos 2006’da yakalanmıştı. Ülkenin Belçika sınırındaki yol uygulaması sırasında yakalanan Seven, Türkiye iade dosyası hazırlamasına karşın Hollanda makamlarınca serbest bırakılmıştı.


Seven, geçen yıl da, haziranda Fransa’daki kara para operasyonunda örgütün önemli isimlerinden Rıza Altun ve Canan Kurtyılmaz gibi isimlerle birlikte tutuklanmıştı. Fransız adli makamlarınca adli takip ve kontrol sistemi çerçevesinde serbest bırakılan Seven’in ekim ayında Fransa’yı terk ettiği anlaşılmıştı.


Rıza Altun, Avusturya Havayolları’na ait uçakla Viyana üzerinden Kuzey Irak’a geçerken, Seven’in eylül başından itibaren izini kaybettirdiği ortaya çıktı. Hollanda’da serbest kaldıktan sonra Türkiye, Seven’i kırmızı bültenle aramaya devam etmiş ancak bu durum Fransa makamları nezdinde etkili olmamıştı

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 08:17:56
Güncelleme :14 Mart 2008 Cuma 19:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?