20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

PKK’yı soydu sirket kurdu

PKK’nın Rusya eski sorumlusu Numan Uçar’ın, örgütten çaldığı milyon dolarlarla inşaat sektörüne girdiği ve KDP ile KYB’ye malzeme pazarladığı ortaya çıktı. Öcalan da yakalanmasında rol oynadığı gerekçesiyle Uçar’ın infazını istemişti.

PKK’nın kendi içindeki menfaat ve iktidar mücadelesi had safhaya ulaştı. Örgütün sözde Rusya eski sorumlularından "Mahir Welat" kod adlı Numan Uçar’ın, örgütten çaldığı milyon dolarlarla inşaat sektörüne girdiği ortaya çıktı.

Bölücübaşı Abdullah Öcalan’ı Suriye’den kaçtıktan sonra Rusya’ya getirten ancak saklayamadığı için örgüt tarafından "hain" ilan edilen Numan Uçar, örgütün kendisine Rusya’da Kürt televizyonu ve radyosu kurmak için verdiği milyon dolarlarla birlikte kaçmıştı. Uzun süre ortadan kaybolan Uçar’ın, Rusya Federasyonu ve Ukrayna’dan, KDP ve KYB’ye inşaat malzemeleri pazarladığı anlaşıldı. Örgütün sözde üst düzey sorumlularından Duran Kalkan, terör örgütünün televizyonuna yaptığı açıklamada, Uçar’ı, "ajan" ve "hain" ilan ederek, "Rusya Gizli Servisi’nin himayesine girdi. Öcalan’ın yakalanmasında rol aldı. Aramızdaki mafyaları temizleyeceğiz" dedi.

Öcalan da Suriye’den kaçışının ardından, "Bana sığınacak bir kapı bulamayanlar cezalarını görecek" diyerek, Numan Uçar’ın infaz edilmesini istemişti. Murat Karayılan’ın da bir taraftan Uçar’ın öldürülmesi için tetikçiler görevlendirdiği, diğer taraftan da KDP ve KYB’yi Uçar’la ilişkilerini kesmeleri yönünde tehdit ettiği kaydedildi. Daha önce de Faysal Dunlayıcı ve Osman Öcalan örgütten para çalmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 06:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?