31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Play-off vizesi aldık!

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2012 Elemeleri'nde A Grubu son maçında Azerbaycan'ı 1-0'lık skorla mağlup etti.

Türkiye, gruptaki diğer maçta Almanya'nın sahasında Belçika'yı 3-1 yenmesi ile grup ikincisi oldu ve play-off'lara katılmaya hak kazandı.

7 Ekim Cuma günü TT Arena'daki maçta A Milli Takımımız'a karşı forma giyemeyen Mesut Özil, bu gece 1 gol atıp 2 de asist yaparak Milli Takımımız'a play-off yolunu açtı.Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan mücadelede Millilerimize galibiyeti getiren golü 59. dakikada Burak Yılmaz kaydetti.

Grubumuzda oynanan diğer maçta Almanya, Mesut Özil'in 1 gol atıp 2 de asist yaptığı maçta Belçika'yı 3-1'lik skorla mağlup etti.

A Grubu'nda oynanan bu maçlar sonrasında Almanya 10'da 10 yaparak 30 puanla direkt UERO 2012'ye katılmaya hak kazandı. A Milli Takımımız ise 17 puan ile A Grubu'nu 2. tamamlayarak play-off'lara katılmaya hak kazandı.

Play-off takvimi

Play-off eşleşmelerinin kura çekimi 13 Ekim Perşembe günü Polonya'nın Krakow kentinde TSİ 14.00'de yapılacak. Bütün gruplar arasındaki en iyi ikinci hariç, 8 grup ikincisinin katılacağı ve finallere gidecek son 4 takımın belli olacağı play-off'ta ilk maçlar 11 veya 12 Kasım'da, rövanşları ise 15 Kasım'da oynanacak. Şampiyonaya katılacak 16 takımın belirlenmesinin ardından 2 Aralık'ta Ukrayna'nın başkenti Kiev'de grup kuraları çekilecek. Dörder takımın 4 ayrı grupta mücadele edeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda maçlar 8 Haziran-1 Temmuz 2012'de oynanacak.

Kazakistan 0-0 Avusturya

Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (A) Grubu'nda Kazakistan ile Avusturya golsüz berabere kaldı. Kazakistan'ın başkenti Astana'da bulunan Astana Arena Stadında yapılan karşılaşmada, her iki ekip de birbirine üstünlük sağlayamayınca karşılaşma 0-0 beraberlikle sona erdi. İki takım arasında Avusturya'da yapılan maçı ise Avusturya 2-0 kazanmıştı.

Sinan Bolat ilk kez resmi maçta milli formayı giydi

Azerbaycan karşısında A Milli Futbol Takımı'nın kalesini koruyan Sinan Bolat, ilk kez resmi bir maçta milli formayı giydi. Daha önce 10 Ağustos 2011'de yine Türk Telekom Arena'da Estonya ile yapılan özel maçta ilk kez A milli formayı giyen Sinan, Volkan Demirel'in yokluğunda Azerbaycan karşısında ise ilk kez resmi bir maçta kaleyi korudu. Milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanan ve konuyla ilgili FIFA'dan onayı gelen gurbetçi futbolcu Ömer Toprak, Azerbaycan karşısında 18 kişilik maç kadrosunda yedekler arasında bulundu.

Tribünler dolmadı

Almanya maçında dolan Türk Telekom Arena'nın tribünleri, Azerbaycan mücadelesinde dolmadı. Millilerin Almanya ile yaptığı maçta tribünleri tamamen dolduran futbolseverler, Azerbaycan maçına aynı ilgiyi göstermezken, 50 bin kişilik statta 30 bine yakın seyirci yer aldı.

Türk ve Azeri taraftarlar tribünde bir arada

Karşılaşmayı Türk ve Azeri taraftarların tribünlerde birlikte izledikleri görüldü. Türk Telekom Arena'da misafir seyirci tribünü boş kalırken, Azeri taraftarlar Türk taraftarların bulundukları tribünlerde yer aldılar. Tribünlerde Türk

Kadınlar ve çocuklar ücretsiz izledi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Almanya milli maçından sonra Azerbaycan maçı için de statta yer ayırdığı kadın ve 16 yaş altı çocuklar karşılaşmayı ücretsiz izledi. Azerbaycan karşılaşması için kadın ve 16 yaş altı çocuklara doğu tribününden toplam 3 bin 270 bilet ayrıldı. Kadın ve 16 yaş altı çocuklar biletlerini Biletix gişesinden alarak stada girdiler.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Peter Rasmussen xx, Henrik Sonderby xx, Niels Hoeg xx (Danimarka)
Türkiye: Sinan Bolat xx, Sabri Sarıoğlu xx, Gökhan Zan xx, Egemen Korkmaz xx, Hakan Balta xx, Kazım Kazım x (Dk. 58 Selçuk İnan xx), Mehmet Topal xx, Emre Belözoğlu xx (Dk. 78 Gökhan Töre x), Hamit Altıntop xx, Arda Turan xx, Burak Yılmaz xx (Dk. 88 Umut Bulut ?)
Azerbaycan: Agayev xx, Shukurov xx, Levin x, Rashad Sadigov xx, Ufuk Budak xx (Dk. 90 3 Amirguliyev ?), Ismayilov x (Dk. 46 Mammadov x) (Dk. 86 Isayev ?), Huseyinov xx, Abishov xx, Nadirov xx, Chertoganov x, Subasic x
Gol: Dk. 60 Burak Yılmaz (Türkiye)

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2011 Salı 23:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
misafir IP: 78.167.158.xxx Tarih : 12.10.2011 08:40:05

hep beraber dua edelimde bosna hersek milli takımı ile eşleşelim yoksa yenecek takım göremiyorum bir futbolsever olaraktan bu takımla nereye gideceksiniz...