23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Polis dövmemiş, trafiği açmış

Ankara - Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Ramazan Er, 6 Mart’ta İstanbul’da düzenlenen toplantıda meydana gelen olaylarda polisin zor kullanmasıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Er, polisin zor kullanma yetkisi bulunduğunu, toplantıya katılanların ikazlara rağmen dağılmadığını, trafiği tıkadıklarını, demir çubuklarla polislere saldırdıklarını söyledi. Er, "Polisin cezalandırma değil zor kullanma yetkisi var, bunu dengeli kullanmalıdır" dedi.

Haftalık bilgilendirme toplantısında 6 Mart’ta İstanbul’da meydana gelen olaylarla ilgili soruları yanıtlayan Er, İstanbul’da toplantı ve gösteriler için Kadıköy-İskele, Kazlıçeşme ve Şişli Abidei Hürriyet Meydanı’nın ayrıldığını belirterek, Beyazıt Meydanı’nın eylem alanı olmamasına rağmen 6 Mart tarihinde basın açıklamasına polisin izin verdiğini söyledi. Polisin düşünceyi özgürce açıklama çerçevesinde basın açıklamasına müdahale etmemesine rağmen, açıklamanın ardından grubun bölücü sloganlar attığını, daha sonra yolu kapatıp, trafiği tıkadığını, polisin zor kullanması sırasında göstericilerden bazılarının demir çubuklarla polise saldırdığını ifade eden Er, "Polisimiz zor kullanma yetkisini kullanmıştır" dedi.

Olaylar sırasında 4 polisin yaralandığını, 3 polis aracının hasar gördüğünü ifade eden Er, olayların tahkiki için polis başmüfettişlerinin görevlendirildiğini, orantısız güç kullanılıp kullanılmadığının bu tahkikattan sonra belli olacağını söyledi.


AA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 13:06:54
Güncelleme :11 Mart 2005 Cuma 14:04:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?