18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Polis Ecevit’i VİP’e almadı

İSTANBUL- Eski Başbakan ve DSP’nin eski Genel Başkanı Bülent Ecevit, “İş işten geçmiş olsa da Kuzey Irak’ta Türkiye’nin haklı çıkarlarını savunmak için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kuzey Irak ve Kerkük ile ilgili açıklamalarını değerlendiren Ecevit, “Siyasette zamanlama çok önemlidir. Sayın Başbakan iş işten biraz geçtikten sonra Kerkük ve Kuzey Irak ile ilgili gereken konuşmaları yapmaya başladı. Bu siyaset kurallarına aykırı bir davranıştır” diye konuştu. Ecevit, şöyle devam etti:

“Ne kadar iş işten geçmiş olsa da yine de biz Kuzey Irak’ta Türkiye’nin haklı çıkarlarını savunmak için elimizden geleni yapmalıyız. Başbakan’ın, bundan sonra daha dikkatli ve zamanında davranması uygun olur.”

Ecevit, CHP Olağanüstü Kurultayı’ndaki olaylarla ilgili soru üzerine de, “Daha önce de açıklamıştım. CHP’nin ömrünün dolmuş olduğunu, onu tarihteki şerefli yerinde bırakmak gerektiğini belirtmiştim. Şimdi bunu herkes kabul etmiş duruma geldi” diye karşılık verdi.

POLİSLER ECEVİT’E İZİN VERMEDİ

Bu arada, açıklamasını yapmak üzere VIP Salonu’ndaki basın odasına giren Ecevit’e, burada görevli polislerce izin verilmedi. Ecevit, koruma müdürünün tartıştığı görevlilerin bunun için İstanbul Vali Yardımcısı’ndan izin alınması gerektiğini bildirmeleri üzerine açıklamasını, VIP Salonu’nda ayakta yaptı.

Anadolu Ajansı muhabirinin konuya ilişkin sorusunu cevaplandıran Atatürk Havalimanı’ndan sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, eski ve yeni tüm başbakanların VIP’teki basın odasını kullanabilecekleri yönünde talimatı bulunduğunu, ancak oradaki görevlilerin bu talimatı yanlış anlaması üzerine böyle bir sorunun yaşandığını bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2005 Perşembe 00:56:37
Güncelleme :4 Şubat 2005 Cuma 01:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erhan ÖZTUNÇ IP: 85.96.40.xxx Tarih : 3.02.2005 08:43:43
Bu ayıp sıyasılesen polıs yerel agalar valılerımız tamamının ayıbı tayyıp dıktasından bu ıktıdarın kendılerınden olmayan hıc kımseye yahudılere verdıgı tavızı vereceklerınımı sanıyorsunuz asla turk ve muslumana tahammullerı yoktur