23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Polis kimi tutukladığını bilmiyor!

Şişli'de bir güvenlik görevlisinin ölümüyle sonuçlanan banka soygunu girişiminin zanlısı tutuklandı. İşin ilginç yanı ise polis, kimi tutukladığını hala bilmiyor!


Şişli'de bir güvenlik görevlisinin ölümüyle sonuçlanan banka soygunu girişiminin zanlısı tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Şişli Adliyesi'ne sevk edilen zanlı, savcılık tarafından tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Zanlı, Harbiye Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Koçbank Şubesi'ne dün sabah saatlerinde para getiren zırhlı araçtan paraları indirmeye
çalışan güvenlik görevlisi Özcan Başer'i tabancayla vurarak ölümüne yol açtığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu arada, zanlının üzerinden çıkan kimliğin, şehirlerarası otobüs şoförlüğü yapan S.A. adlı bu kişiye ait olduğu, S.A'nın kimliğini 3 yıl kadar önce kaybettiğinin anlaşıldığı öğrenildi.


Öte yandan, zanlının 1999 yılında Ankara'da döviz bürosundan çıkan bir kişinin çantasını gasp etmeye çalıştığı gerekçesiyle gözaltına alındığı, üzerinden sahte bir kimlik çıktığı ve bir süre tutuklu kaldığı da yapılan parmak izi incelemesinde anlaşıldı.

Kimliği hakkında bilgi vermeyen zanlının gerçek kimliğinin araştırılmasına devam edilirken, bu kişiyi tanıyanların polise başvurması da istendi. Zanlının olayda kullandığı ve kaçarken yakalandığında üzerinden çıktığı belirtilen 7.65 milimetre çapındaki ruhsatsız tabancanın ise balistik incelemesinde başka bir olayda kullanıldığına ilişkin bilgiye rastlanmadı.


AA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 23:18:55
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 23:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?